Kvällsdistans

Som vanligt på tisdagskvällar är det ju först fotbollsträning med P-98orna. Sedan är det min tur att träna. Eftersom jag igår tog ett snabbdistanspass så tänkte jag ta det lite lugnare idag och ta en lätt distanslöpning fast över de 13km som är inplanerade. Passet blev 14,2km och avklarades på 1:16:41. Ingen superimponerande fart alltså men helt klart bekväm. Turen gick delvis på nytt territorium för mig med en tur till Kärrtorp.

Det gick som sagt i ganska maklig fart och det är en klar framkallare av långtråkighet. Jag kunde inte låta bli att trycka till lite under km 6, 10 och 11 som framgår av histogrammet nedan.

Det är skönt att veta att även om man sprungit en mil så har man ändå sprutt i benen att riva av två km i rad runt 5min/km. Tanken är ju att om ca 3 månader så ska min bekväma fart vara just på denna nivå. Det känns långt dit idag men mycket kan hända då vi bara hunnit genom halva träningsprogrammet iochmed denna vecka.

Och vad som är skönt att veta att den fart jag har idag ändå skulle generera en sluttid på 3:45. Känns det som en möjlighet att klara av med dagens form??? Jo, det känns inte helt omöjligt med 3:45 idag… And I feeeel gooooood!

Ett svar till “Kvällsdistans

  1. Det är lite trist att du var låg när jag var hög – och nu är det tvärtom…
    Fortfarande ont – dock lite bättre efter en veckas ”vila”. Funderar på att köra ett grisintervallbackpass imorgon på längdskidorna för att få upp pulsen litegrann.

    Men egentligen vill jag springa!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s