Niklasfartlek

Den 20/2 var det senast jag hade en regelrätt fartlek. Det var ett program som min gode vän och kollegan Nix hade lagt upp. Det är uppbyggt av en uppvärmning på 3km och därefter ett noga uträknat schema med snabba och långsammare partier om totalt 6km. Därefter en 3km runda för nedtrappning.

Fartpasset tog i februari 30:37 och idag 29:22. Då var det iofs 12 grader kallt och jag fick ont i vaden på slutet. Huh vilket pass…

I gick det bra på alla sträckor tycker jag. Näst sista fartsträckan är precis under 5min/km men sen börjar sträckan i botten av backen upp mot Högdalen och slutar på toppen. I februari var tempot 5:17min/km och jag tror att det var där som vaden började spöka.
Idag var inte uppladdningen riktigt optimal då jag åt Görel-älsklingens Cevapcici till middag en halvtimme innan jag gick ut… They are really tasty…

4 svar till “Niklasfartlek

 1. Snyggt jobbat!

  Bara så att du vet (även om jag tror att skillnaden är akademisk) så kör Szalkai med två olika typers fartlek (minst). En med längre fartpartier (2-5 min) och en med kortare fartparter (30”-2 min).
  Det jag la upp var mer för de långa – upptäckte det själv först förra gången. Det var därför jag körde lite annorlunda i tisdags.
  Det blev just än mer fånigt att skriva det eftersom jag upptäckte att det var sista fartleken i programmet! Ersätts nu av långintervaller och backträning.

  Nu ska jag snart springa till jobbet 😀

 2. HÄRLIGT…. Inga med fartlekar??? Perfect…

 3. elskåp? med tanke på maten, menar jag…

 4. jo, det var faktiskt nära att ytterligare ett elskåp besudlades.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s