Halkolycka

På fotbollsplanen hade snön förvandlats till is. Det var bitivs riktigt halt. Det första och enda offret för halkan var jag. På uppvärmningen skulle jag skjuta ett skott på Adrian-9 som stod i mål. Samtidigt som jag sköt tappade jag fästet med den andra foten. Med lite otur hade jag gjort riktigt illa mig. Men det var i alla fall tillfäckligt för att snabbt lägga om planeringen från träningen och stryka matchspelet.

Ikväll är Görel-älsklingen på föredrag inne i stan och Teodor-13 på basketträning. Vilket gör att jag och Adrian-9 är ensamma hemma. Så fort Teodor-13 kommer hem ger jag mig ut på en löptur. Det ska bli en liten nätt 7km-runda i maklig fart med mycket stretch av knäet.

Jag har läst på om löparknä hos Berglund (HÄR!) och allt tyder på att det är en lindrig form av löparknä som jag råkat ut för. Och det enda man egentligen kan göra är att ta det lugnt, stretcha IT-senan och smörja med Voltaren.

För att förenkla det hela så är det IT-senan som i höjd med knäet ligger mot benet och skyddas av en slemsäck som kan inflammeras. Det är genom stretch som man kan förlänga IT-senan och minska friktionen mot knäet.

Men snart är det dags att gå ut på en runda… Can’t wait!

7 svar till “Halkolycka

 1. Trevligt att man kan vara till hjälp. Faktum är att jag gjort om hela löparknä-avdelningen för att man ska slippa ladda ner pdf-filen. Dessvärre får jag inte min FTP-fil att fungera just nu men jobbar på problemet.

 2. Det gör inget att det är en pdf. Det är ett förstklassigt verk som alla löpare bör studera! All kredit till dig! Får jag lägga upp filen på min blogg?

 3. Håller med dig MGK. Har precis läst den. Mycket bra arbete!

  Inte för att jag har problem med det just nu men man vet ju aldrig…

 4. Det är nog viktigt att stretcha i förebyggande syfte också!

 5. Självklart får du lägga upp filen på bloggen, nu är också hemsidan fixad och uppdaterad.

 6. Visst är det säkerligen viktigt att stretcha förebyggande, jag ska bara inse det. Min stretching är ganska obefintlig, vilket jag måste jobba med att förbättra.

 7. jag är också helkass på att stretcha. Men ska bli bättre. Speciellt i benen…

  Varje pass i TSM avslutas med gemensam stretch. Det är bra för mig…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s