Publicerat

Nu finns äntligen årets uppdaterade träningsprogram publicerade här.

Det är som vanligt 26 veckors träning som gäller. Exakt vilka förändringar som gjorts till i år har jag inte kollat upp än. Men jag tyckte mig se att det var mer utförliga styrketräningsprogram inlagda. Det ger jag fem rattar av fem möjliga…

Schemat börjar den 3 december med vila och den 4/12 med 8km löpning i 42-46minuter… Det är långsamt…

Jag gjorde 7,7km på 37:10 idag… Passet var ett innovativt pass. Jag provade något nytt. Fartsänkning! Efter 3km i ganska hög fart (runt 4:40) sänkte jag farten rejält under 2km till 5:15min/km. Efter det höjde jag igen farten till 4:50. Det var riktigt kul faktiskt… Och jag tror att det på något sätt kan argumenteras att vara en bra träningsform.

Benen kändes rejält pigga idag och av löparknäet märkte jag intet. Som Niklas påpekade så är det konstigt med skador och förkylningar som man dras med länge och sedan en vacker dag kommer man på att man är hel eller frisk och man undrar när det egentligen hände…

I övrigt publicerat finns ett par texter om vila på Marathon.se. De ska jag studera närmare… För det är vilan mellan träningarna som gör dig snabbare och uthålligare… Jag tror att som tränar (inte bara löpning) bör läsa igenom den och begrunda hur den egna träningen ska bedrivas.

Vilan är min favoritdel av träningen… Att kunna säga ”Näää… jag kan inte hjälpa dig att flytta den där soffan för jag har vilodag i dag..” Det var väl någon som sa att varje fysisk aktivitet är ett hot mot intellektet. Den personen har aldrig sett allt kristallklart som man bara kan göra under ett drogrus eller ett långpass… LSD som LSD som vi brukar säga… Hahaha… Oh God, I’m funny!

5 svar till “Publicerat

 1. Jag snabbskannade det med ögonen, och hittar inte en massa ändringar direkt. Inga dubbelpass som jag såg i alla fall.

 2. Näää… inga dubbelpass. Jag har inget direkt att jämföra med. Hittar inte förra årets schema. Kolla även in min schema-sida…

 3. Ja du är kul!
  tyckte inte heller tt farten var så värst mycket att bråka om i marathonprogramen. Däremot har jag lite svårt att hänga med i styrketräningen. Men jag hoppar direkt in på vecka 5. Så det kan ju förklara det hela. Vad vet jag.

 4. Ska bli kul att ta sig an Mentor Szalkais program än en gång. Denna gången dock 3.5- istället för 4-timmars-programmet.

  Kör så det ryker!

 5. Henke: Det låter bra! Då kan vi peppa varandra!

  Allan: Det går lite väl lusigt ibörjan. En rejäl sänkning av intensiteten de första veckorna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s