Tisdagshets

Tisdagen var inte en normal tisdag. I normala fall hetsar jag hem efter jobbet till en annalkande fotbollsträning. Men igår när jag kom hem hade Görel-älsklingen fått någon läskig allergisk reaktion mot något och kurerade sig med allergitabletter vilket medfört att hon däckat. Adrian-9 var hemma hos oss för att vara redo för lussemorgon och jag tog med honom till lokala Pizzerian för middag. Därefter var det ett kortare möte för bostadsrättsföreningen i vilken jag sitter med i valberedningen. Det var fika med kaffe och lussebulle på fikabordet.

Efter mötet var jag tvungen att gå till den nye fotbollstränaren Douglas med inomhusbollar och västar och sånt som behövs för onsdagens inomhusträning. Därefter bar det av till ordföranden med en nyckel som jag missat lämna tillbaka.

Väl hemma var jag tvungen att gå till fuskarna på ICA och handla inför ovan nämnda lussemorgon. Väl hemma var klockan 2110 och jag kunde äntligen åla i träningskläderna och ge mig ut på en runda.

I schemat för tisdagen stod fartlek och sånt, men eftersom jag varit semi-förkyld tänkte jag gå ut löst och jag tog istället det medelhårda distanspasset. Det skulle vara 8km på 42-46 minuter… Vi är ju ganska medvetna om att jag har svårt att hålla farten nere… Men idag gick det faktiskt ganska bra. 8,3km på avklarades på 42:41. Det var en skön kväll att få vara ute och springa och nu är det faktiskt roligt igen… Många frågetecken rätades ut under passet och jag funderade igenom Niklas kommande projekt med att hitta en modell som predicerar vilken puls man bör ha vid en given fart. Fantastiskt nörd-kul. Jag önskar att jag vore pappa-”ledig” och hade tid att pula med mitt data från alla pass. 😉

En praktisk nytta man kan ha av en liknande modell är att man kan snabbt se när man börjar bli nertränad alternativt om man är på väg att insjukna. Det tråkiga är att modellen är personlig och att ingen annan har nytta av den. Men om Niklas tar fram modellen kan man ju göra ett makro där man kan peta in sina egna värden och rekalkylera.

Det var som sagt en fullspäckad dag med både det ena och det andra… An extraordinary day in my life!

5 svar till “Tisdagshets

 1. Strongt.
  Jag måste för in i helsefyr lära mig att sticka ut sent på kvällen också.

  Pre-dinner har alltid varit mitt motto, men jag måste nog tänka om.

 2. jo, det får du göra… Men om det är, som i mitt fall, drygt tre timmar efter så är det nästan som pre-dinner…

 3. jahaja – jag känner pressen!
  Smart att inte köra kvalitet som kvällspass. Jag brukar inte kunna somna efter hårda pass i alla fall. Trist att snurra till tretiden…

 4. jo, och att ta det lugnt, det första passet…

 5. Präciiis.

  Kolla här förresten:
  http://gpsactivitymanager.com/athlete/NixNix/

  Just nu max 25 pass, men det kan ju ändras…
  Exporteras med två knapptryckningar från SportTracks.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s