MGK’s Drömmål #8 Sub40

Niklas lista på topp10 motivationsfaktorer är egentligen bara den senaste i raden av listor som jag följt med spänning… Och som den bittre härmapan jag är, så vill jag inte vara ett dugg sämre. Här och nu startar MGK’s 8 Drömmål… Listan är inte en uppräkning på vilken ordning jag kommer att prioritera drömmålen, men snarare en rangordning hur viktiga de känns för mig… IDAG!!! (eller iallafall i januari -08).

Sub40… Det innebär inte att jag ska vara yngre än 40. Det är jag redan. Subba är nördspråk för att springa snabbare än 40 minuter på milen… Eller Niklas ville gå ett steg vidare, till Biatch, men så drastisk vill jag inte vara… 😉

Springer man under 40 minuter på en mil så springer man fort… Det krävs en hel del träning om man ska nå dit. Jag har i dagsläget gjort en mil på 46minuter någonting på träning, och det är en rejäl bit kvar. Det är inte så viktigt för mig därför kommer detta mål på sista platsen.

Jag kan inte säga att jag direkt kommer att bli ledsen om jag missar målet vilket jag troligen kommer att göra eftersom jag knappt anser att det har med långdistanslöpning att göra… Ett millopp är knapp värt att byta om inför är en fras jag med kaxighet nämnt ett antal gånger… Och det stämmer för mig… Jag kommer, under våren, att springa Premiärmilen, men det hade jag troligen inte gjort om jag inte hade fått en plats i loppet av TSM… Very kind of them…

11 svar till “MGK’s Drömmål #8 Sub40

 1. Mitt mål är att komma under 40 nästa år, målet i år är sub44. Jag har gjort 47 på träning så inte jättelångt kvar tycker jag.

 2. Vad skönt att du inte känner att det är så långt kvar från 47 till 40. Det är ju ändå bara 42 sekunder snabbare per kilometer…

 3. 😀 Ja, varje 30 sekunders förbättring på milen kräver mer än man tror när man kommer ner under 45,00. Jag sprang Midnattsloppet 2007 på 44:30 och eftersom andra halvan är relativt kuperad borde jag kunna göra under 44:00. Min mer modesta ambition är sub 43:00. Jag tror aldrig jag kommer att kunna springa under 40:00, det kräver en lite annorlunda träning mot det vi sysslar med nu och det är jag inte beredd att ändra på (nu i alla fall…)

 4. Precis! Huvudet på spiken Johan! Med lite sådan träning så kanske man skulle kunna komma ner dit. Men det är inte i mitt fokus.

 5. Äh.
  Jag ska bli så jävla snabb på marathon att sub40 på milen är en lättdistans 😀

 6. Jodå… men är det ett viktigt mål?

 7. Jag siar som sagt att jag tar mig under 44 detta året och sen sub40 nästa år. Om inte sååå….=)
  Visst det är en stor skillnad men tror att det är hyfsat lätt genomförbart. Jag tror däremot 40->35 kommer krävas betydligt mer.
  Man ska satsa högt!

 8. Jodå, Men är det ett viktigt mål…

 9. Åh vad glad jag är för att det råder listhets eller iaf listtrend. Mer listor tack!

  Jag tror att du skulle klara sub40 inom typ en månad om du la om din träning för att just klara sub40, men eftersom du tränar för längre distanser så kommer du inte klara det inom en månad. Men jag är hundra på att du ngn gång kommer gå under 40.

  För övrigt har vi samma inställning till millopp. Inte värda att byta om för ens. Detta eftersom det inte är vår distans. Jag kräver minst halvmaror.

 10. Ojoj, sub40 finns knappt på kartan för mig. Under 45 minuter har jag sagt ett tag nu. Dock har jag inte timat mig på milen mer än en gång och det var i somras. 48.18 om jag inte missminner mig (4:48 i snittfart). Sub 45 borde vara realistiskt till sommaren. Men att gå därifrån till Sub 40 är ju ett ofantligt stort steg.

  Men fullt förståeligt att ha det som ett av dina drömmål! Dream on, som engelsmannen säger 🙂

 11. Visst är det långt dit… Men det är inte omöjligt…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s