MGK’s TSM-bonus #5 Lärandet

Folkbildningen sitter djupt rotad i det svenska sinnet och det ÄR fantastiskt att få lära sig saker. Dels har föreläsningarna varit strålande och dels har ledarna kommit med tips om löpteknik, etc. Jag har inte ännu fått ett personligt utformat tips av en ledare, men jag har snappat upp andra personers tips, som att springa med avslappnade axlar…

En annan källa till bra lärande är den egna insikten. Idag lärde jag mig nog främst att det är bra att hålla uppsikt framåt. Och att gruppen snabbt formulerade en egen kodex för att varna vid stolpar och is-fläckar, genom att peka eller hålla upp armen… Det är skönt att se att det ändå finns omtanke om varandra i gruppen. Och efter olyckan idag, blev det lite dämpad stämning ett tag. Våra tankar var med den drabbade.

En annan insikt jag fått, eller insikt kanske mer vana, är att springa nära andra personer i grupp. DET kan de en lägre stressnivå på maran tror jag.

Jag efterlyser faktiskt här och nu en löpklinik… Inte medicinskt relaterad utan ett arrangemang där man kan få sitt löpsteg analyserat och några får enkla tips på hur man kan effektivisera steget. Inom golfen hålls det massvis med kliniker där man snabbt kan få sin teknik analyserad. Jag tror att jag skulle lära mig enormt mycket bara genom att få se mig själv springa.

That was number five!

7 svar till “MGK’s TSM-bonus #5 Lärandet

 1. En clinic skulle få ett par-tre besök av mig kan jag säga!
  Vana att springa i grupp? Hmm, hörde jag inte det idag? Just det, jag sa det ju själv! Idétjuv 😉
  Eller, det var nog kanske så att vi kom på det i en av många intelligenta och givande diskussioner. Jag ger dig den utan strid…

 2. Håller klart med om att videoanalys vore riktigt kul, och lärorikt! Tänk dig att få se sig själv på ena bildhalvan och Gebrselassie eller nån på den andra för att jämföra steg, snacka om mental träning… Riktigt kul/lärorikt också att kunna jämföra hur tekniken förändras om man ökar hastigheten eller när man börjar bli trött…. Själv har jag hört från andra att jag tenderar att bli ”sittande” när jag blir trött och då ska tänka på att skjuta fram (och upp) höften mer.

  Sedärja, ännu ett tips att snappa upp kanske 😉

 3. Om Haile är på andra sidan så kommer jag att återgå till att käka godis och sluka cola tills jag väger 120 kg…

 4. Det kanske vore en bra idé att kanske anordna en clinic själva… Hyra in några videokameror och ”experter” rigga upp dem på innerplan och köra en dags clinic…

  Och ja, det var nog du som kom med idén om att springa i grupp, men det gör den inte mindre sann för det 😉

 5. Haile och jag… snarlikt… 😉

 6. Vi har ju IMC i Malmö men det är lite långt för er kanske =) Dock så var jag inte våldsamt imponerad av deras löpstegsanalys. Det enda de sa om mig (det tog inte mer än 10 minuter) var att jag pronera rätt mycket, jag behövde lyfta på knä och även upp med fötterna mer bakom kroppen. De nämnde inte ens framfotslöpning men jag frågade om det men hon sa bara ”spring med det steget du tycker känns bäst”. Jag tyckte även att jag fick vara lite drivande ”vill du jag ska ta högre hastighet på bandet så du får se?” och liknande.

  Så det var inte så bra intryck av dem men de är de enda i södra Sverige som jag vet gör löpstegsanlys.

  Jag borde kanske gå dit igen och köra min framfotslöpning och se vad de säger då istället.

 7. De löpstegsanalyser jag varit på säger egentligen bara hur man sätter i foten. Jag vi ha en mer övergripande analys. Men de har skor i fokus. Inte min löpning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s