Jobbigt till tusen

Det, sedan länge, efterlängtade och fruktade passet på Enskede IP tillsammans med Niklas och Karin kom då till skott. Det var ett pass som började med en runda i snålblåsten från EIP bort längs villagatan bort mot Nynäsvägen och tillbaka. Det var i det närmaste tre kilometer som gick i ca 5:20-tempo.

Tillbaka på EIP så höll Hammarby friidrotts tjejer på med träning på löparbanorna. Vi fick deras godkännande att hålla till där. De var verkligen duktiga på att hålla innerbanorna lediga åt oss. Runt om kring på planerna var det full aktivitet med fotboll. Ett lag bestämde sig för att hålla sin samling på löparbanorna i ena kurvan. Det måste vara hål i huvudet på Enskedetränarna som inte flyttade sitt lag när de så att vi kom ångande.

Intervallpasset var alltså 6st tusingar som skulle gå på strax över 4:00-fart. Med en minut ståvila mellan varje. Förutom mellan tredje och fjärde som var tre minuters vila.  Farten på iterationerna var 4:[02, 12, 25, 09, 23, 25] Den första tusingen var relativt lätt och jag tog nog i lite för mycket och hann inte återhämta mig. Det blev mycket mjölksyra på den tredje, femte och sjätte interationerna. Det var jobbigt och det gjorde ont nästan överallt. Jag fick kämpa för nästan varje steg och jag har en diffus smärta på underbenet.

Nedtrappningen på 2 km gick på lite drygt 6:00fart genom Enskede… Det gjorde också ont… Men en känsla av välbefinnande steg i kroppen. Det var ett riktigt jobbigt pass där jag fick slita hårt och det gjorde ont. Men det genomfördes och det känns jä*ligt bra.

Hade inte benen varit tunga och kroppen energilös så hade tiderna på den tredje, femte och sjätte interationen varit lägre. Jag känner ändå att trots att man är nertränad så presterar kroppen ändå ganska bra.

Imorgon är det vila och på lördag är det ett lättare pass på 8km. Det är nog ganska behövligt inför veckans avslutande 28km i 5:15-fart som är inplanerad med TSM. Shit, det kommer bli riktigt kul! I can’t wait!

30 svar till “Jobbigt till tusen

 1. Kul. Och starkt.
  Är avis på er. Skulle gärna varit med och sprungit ikväll.

 2. Men du har ditt… Jag är avis att inte jag kan vara med…

 3. Kändes bra att skriva i autoreplymailet idag att jag svarar på mail den 5 maj.

 4. Det förstår jag… Åker du imorgon? Kan man räkna med någon bloggrapport?

 5. Respekt. Tusingar. Jag har mina kvar.

 6. Det var smärtsamt, det var slitigt, men det var kul. Efteråt! Vilket maffigt löpsteg du har 🙂 Passade på att kolla på dig och Nix när ni susade fram på stridsen, jag hade ju liksom inget att sätta emot där. Härligt jobbat, trots trötta ben!!

 7. Tack! Vi har lite längre ben och större muskelmassa och bör vara snabbre. Men det är på längre distanser som det jämnar ut sig.. och maran är en 42km intervall och inte 42 tusingar…

  Mia: ja är inte avis på dig 😉 Jo, det är jag… vill mer…

 8. Det var coolt att se, ni liksom bara drog iväg. och det såg så lätt ut!
  Jag vill också mer, visst är det konstigt?! 🙂

 9. Riktigt konstigt.

 10. Kan inte vara helt friskt… 😉

 11. Jag vill INTE mer idag! Kan ju knappt gå, tametusan 😉

 12. Jag sa inte nödvändigtvis att det skulle vara idag… Men det gav mersmak!
  (jag kommer att få rulla ur sängen imorgon, det gör oooont i benen…)

 13. Är tusingar inte intervallträning? Är det förklaringen till att det skiljer 23 sekunder mellan snabbaste och långsammaste? (Enligt intervallskolboken borde alla tusingarna ligga runt 4:10-4:15). I övrigt se Nix blogg.

  Behöver jag säga att ni flåsade på bra.

 14. Niklas och Karin: Nej INTE idag… INTE denna vecka… men snart…

  Jumper: Jo det är intervall.. Men förklaringen till tidsskillnaden är att jag var sliten och gick för hårt på den första.

  Och Tack.. det var jobbigt, men mycket mycket kul

 15. Förklaringen godtas.

 16. Sjyst… 😉

 17. Jag gör precis som du, rusar iväg på första intervallen. Har otroligt svårt att hålla igen. Nåväl, det är väl en träningssak! Hursomhelst riktigt bra tider och en välförtjänt nöjdhet i kroppen idag!

 18. Håller med, inte denna vecka… men snart igen 😉
  Hur mår benet idag?

 19. Jotack, benet är bättre. Det är eeze-behandling och Stödstrumpor som gäller för att rehabilitera.

  Men i övrigt är jag riktigt sliten i kroppen…

 20. Ni är så duktiga och snabba (även om första gick för fort;).
  Snälla, kan du inte förklara för en oinvigd, varför man har kompressionsstrumpor? Själv har jag enbart haft apotekets variant, men det var i kombination med graviditet och i runda slängar 30 kg tilläggsvikt…

 21. Skönt att höra!
  Jag är också sliten… Mina jobbstödstrumpor ramlade ur strumplådan imorse, har inte använt strumporna senaste året. Tog det som ett tecken och sitter nu med stödstrumpor på jobbet och ”fejkar” 😉
  Lena: compressionsstrumpor underlättar blodcirkulationen i benen. Mindre trötthetskänlsa och svullnad under/efter träning.

 22. Tack! och välkommen hit!

  Kompressionstrumpor och stödstrumpor använder jag för att ge stöd åt musklerna, och för att benen inte ska svullna av blodet som stampas mer i fötterna. Och dessutom tror jag att det påskyndar återhämtning om man har de under passet och nu har jag även börjat använda den efter tunga pass…

  Men den huvudsakliga nyttan kommer från placeboeffekten. Jag tror att de gör nytta…

 23. Ni är så duktiga!! 😀

 24. Tack! och din bedrift med vovve och terräng och riktigt bra tider är imponerade.

 25. Förträffligt pass! Ni är ju ruskigt snabba! Det trodde du inte för ett par år sedan? 🙂 Att kunna köra 6 st tusingar runt 4-minutersstrecket. Det är så gött när man ser att allt slit verkligen lönar sig! Bra jobbat!

 26. Nej, det trodde jag itne ens för ett år sedan… Jag kommer ihåg första kilometern under 5min… Det var rejält coolt.

 27. Tusingar har jag om ett par veckor men det ska bli några innan Stockholm i alla fall för kolla formen =)

  Jag tror placeboeffekten är viktigt på stödstrumpor, jag går normalt och känner efter hela tiden men med dem på så antar jag att allt är bra =)

 28. Det låter som en bra plan… De är jobbiga men roliga…

 29. Så snyggt kämpat och presterat Masse.

  Såg er framför mig när jag satt och trampade på spinningcykeln igår kväll.
  Nix i sina solbrillor, Karin i sina kaninöron och du i dina stödstrumpor i rasande fart jagandes varandra varv efter varv på EIP :-).

  Jag tyckte nästan alla av mina tusingar, som kördes på löpband i 4,24 tempo, var ordentligt tuffa att ta sig igenom.

  Är så imponerad av både dig Nix och Karin.

 30. Jag har fortfarande inte sett öronen… Men solisarna var på och så även strumporna…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s