Flytt.

Jag har fått nog. Så fort det är ekonomiskt möjligt, flyttar vi från Högdalen. Tidigare har det varit mord och misshandel i Högdalen. Det har jag skrivit om förut om ni kommer ihåg det. Nu ikväll försökte en man kidnappa en 10-årig kille i Högdalen.

Adrian är 9. Teodor klarar av de flesta med sin storlek. Han är 14 år och större än jag. Det kan ha varit Adrian.

Jag står inte ut i gettot längre. Det är inte någon bra plats för barnen att växa upp i.

I just had enough.

34 svar till “Flytt.

 1. Frågan är ju vart man ska ta vägen. Läste en intervju med sångaren Fredrik Swahn som ”flyttat till det idylliska Stjärnsund” – jo så lagom idyllsikt… dom finns visst överallt.

  Jag tänkte på Adrian direkt när jag läste artikeln, men vissa detaljer sa mig att det inte var han. Suck av lättnad, men som du säger, det kunde ha varit han. Och även stora barn kan råka illa ut, fast på annat sätt.

  Vår 17-åring försvann ut iklädd mycket kort klänning för några timmar sen – pappa var inte svårövertalad att komma och hämta i natt…

 2. Åh, fy farao vad läskigt! Barn är så oskyldiga och värnlösa, hur kan man bara göra barn illa?! Jag får tårar i ögonen och gåshud av ilska och upprördhet över sådana människors idioti. Varför…?

 3. Adrian får inte gå inte till centrum själv. Just på grund av personerna i centrum. Det är INTE något trevligt centrum.

 4. Usch, vad trist… 😦

 5. Polisen står i Rågsveds centrum och är nöjda att de skapat ett bra klimat där… Tror jag det! Buset har flyttat sin verksamhet till Högdalen.

 6. När solen kommer fram tinar alltid massa drägg fram. Idag hade vi slagsmål mellan två pundare inne på jobbet. Jag blir så less och arg när jag läser sådana där artiklar om kidnappningsförsöket. Det känns som att allt flera ”sjuka” människor ploppar upp och gör allt värre saker för varje år som går.

 7. Det är aldrig trevligt med våld. Men om de ska hålla på att puckla på någon så är det bra att de pucklar på ett annat drägg… Nä, jag är inte cynisk…

 8. Jag kan bara hålla med dig… Och det är så trist när poliserna börjar bevaka ett ställe och buset bara flyttar på sig. Hur löser man det?!?

 9. Jag är bara riktigt bitter och arg! Ska gå och lägga mig och hoppas att jag är på gott humör imorgon.

 10. Det är samma här nere, avrättningar och knivmord i min stadsdel senaste året. Jag känner mig trygg förvisso men hade jag haft barn hade jag nog flyttat här ifrån.
  Jag är ju förvisso lite sugen att komma ut på landet så man får massa trevlig plats att springa på. Närmare jobb hade varit trevligt också.

 11. Been there, done that. Vi flyttade från buset till slut. Jag och min man var fotbollstränare och tog hand om alla förtappade själar, men vi orkade bara hålla grabbarna från buset tills de var 15. Känner mig lite som en svikare för att vi drog, men mycket tryggare med bättre ”koll” på tonåringarna nu. Här finns fler ”normala” eller för oss igenkännade värderingar hos föräldrar och ungdomar. Mycket tråkigt att vi ska behöva oroa oss så mycket.

 12. Då har vi likheter där Mia. Våra fotbollskillar är inte fullt så gamla och det känns lite som ett svek mot den föräldragrupp som vi har bra kontakt med. Men jag tänker inte bo kvar bara för att hålla ihop en gemenskap. Det är vår familjs trygghet som står på spel. Men var f*n ska man flytta? Det finns ju skit överallt…

 13. sant. skit överallt. framförallt är vi oroliga när de ska transportera sig med tunnelbana – inte den tryggaste tillvaron precis.

  Usch – jag skulle kunna göra ett långt inlägg bara om detta…men tar bara en liten del.

  Vi tränade 22 killar födda 90. En av killarna hade ADHD och Tourettes syndrom – född 89, som vi fixade dispens för. Jag kämpade som en galning för att få in denna stackare i laget, få extraresurser till Gothia Cup med mera. HAN rånade vår dotter för 6 månader sen… Besviken? Bara förnamnet.

 14. Från den här tråden bör jag nog hålla mig undan.

 15. Jag förstår det… Jag skulle bli så ledsen.

 16. Åh jag blir så arg när jag läser om sånt här!! Hur kan man ge sig på små oskyldiga barn?!

 17. Det är lika jä*la sjukt beteende var det än äger rum, Men när det är i ens direkta närhet blir det mer påtagligt.

 18. Jag förstår dig!
  Men som sagt – var ska man flytta?

 19. I det, som åtminstone förr kallades Vallentunas getto, dit föräldrar från Rosengården och Östra Ormsta inte gärna släppte sina barn, har det varit lugnt för det mesta de senaste 25 åren. Det märkliga är inte att det finns sådant, som någon i hastigheten kallar ”drägg”, utan att man nästan alltid överallt möter välvilliga människor som av någon konstig anledning inte vill slå ihjäl en.

 20. Jag har vuxit upp i en förortsidyll/skyddad verktad. Jag tycker inte att någon ska behöva växa upp i en område där det mördas, misshandlas eller kidnappas.

 21. Ja, Vallentuna ÄR ett alternativ faktiskt.
  Även Åby Gärde – som jag tror att jumper refererar till – är lugnt. Så även väster-, östergårdarna. Det är i de delarna som det samlats människor från andra kulturer. Jag har mängder med kompisar som växt upp där – och kände mig aldrig otrygg där heller. Lika lite som i Östra Ormsta (där vi råkade bo…)

  Och tar man sitt pick och pack till Lindholmen eller ännu längre ut i kommunen (typ Brottby, namnet till trots) så är du riktigt nära en småstadsidylliknande situation, men närmare stan än Nyköping…
  Kanske inte billigt, men inte heller vansinnigt dyrt?

 22. Jag gick in på DN för att kolla lite objekt på kul.
  Möts av: Just nu – beväpnad man jagas efter rån i Rågsved…

 23. Men riktigt på fel sida stan. Det kan inte hjälpas, men vi är bundna till söderförort. Jag vet inte. Jag agerar gärna struts nu och stoppar huvudet i sanden. Hur gärna jag vill flytta så kan vi inte göra det i första taget.

 24. Bara en sån sak… 😉

 25. Det är ju en stor sak att vända livet upp och ner. Speciellt för barnen.
  Och Vallentuna är ju inte centralast i världen…

 26. Näää. Jag är lite inne på ut mot Tyresö-hållet… Det känns lugnare… men jag vet inte

 27. Nej ”V-tuna är inte centralast i världen”. En avkrok och en inskränkt byhåla på många sätt. Men naturen runt omkring duger.

 28. Jag trodde Nix kom från Snapptuna. Det blir väl ”västra Ormsta”? Östra Ormsta är väl dom där vägarna med bärnamn öster om Lindholmsvägen?

 29. Vallentuna är jordens mittpunkt, å hör sen.

 30. Då är det därmed centralst i världen, eller?

 31. Eftersom jag av någon anledning haft synpunkter i detta genom seklerna alltid aktuella ämne, bör jag förtydliga.

  Den som läser lokaltidningarna från V-tuna konstaterar naturligtvis att det är rån överfall för jämnan. Olika gäng har sina blomstringstider och pedofillarm går med jämna mellanrum. En grov misshandel precis utanför dörren har jag också varit nära vittne till. Allt annat att förtiga.

  Min poäng är att är att praktiskt alla människor man möter, både här och i Högdalen, inte har onda avsikter, på samma sätt som de flesta man möter på en bilväg kör på rätt sida. Det betyder inte att avvikelserna är ”sådant man får ta” eller att min filosofiska syn är defaitistisk. Det är bara en sanning att förundras över.

  Jag kommer inte heller med pekfinger eller råd till Masse. Han är naturligtvis kapabel att bedöma sin situation.

 32. Visst är majoriteten goda. Men den halva procent (eller vad det kan vara) som inte har det får alldeles för fria tyglar.

 33. Eller för dåligt hö.

 34. 🙂 Det tog en stund innan jag kopplade.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s