Svett-TSM

Rejält varmt. Jag började med att klä om till kortbyxor, men hörde någon som påpekade att det kunde bli kallt efter 25km så jag bytte till långa tajts. Det var varmt men inte helt obekvämt i slutet av passet.

På överkroppen hade jag längärmad tischa och väst. Det var lite varmt men passade bra mot slutet..

Passet var planerat att gå upp och runda Rinkeby, men tydligen hade de anlitat en fotograf som skulle stå vid djurgårdsbrunnskanalen så vi var tvungen att springa ett varv på Djurgården. Men vi var aldrig vid kanalen och jag såg ingen fotograf. Känns lite onödigt.

Efter den kortare rundan tog vi rundan upp runt Brunnsviken. Farten låg på 5:15 lite drygt och allt kändes bra. På övre ändan av Brunnsviken började mina muskler strama till och det blev slitigt att hänga med. Benen hade inte den energi som krävdes. Jag öste i mig sportdryck och gelé men det hjälpte inte mycket.

I Hagaparkens entré hade vi avverkat 20km och jag och Karin fattade beslutet att släppa gruppen och springa lite långsammare tillbaka till stadion. Jag kände att jag säkert kunnnat kriga hela vägen i 5:15 fart men då hade nästa veckas pass varit i fara. Vi sänkte farten till 5:30 ungefär och följde den väg som vi trodde gruppen skulle använda. Vi kom in på stadion efter lite drygt 25km och då hade de andra inte kommit dit än. Vi satt och stretchade en stund och efter ett bra tag kom gruppen in efter 29km löpning.

Jag är ruggigt nöjd med att vi tog beslutet att spara ben och kropp. Men missnöjd att vi missade några värdefulla kilometrar. Men det var säkert vettigt att kapa av passet också…

En värdefull läxa lärde jag mig idag. Ät inte Pizza dagen före ett långpass med högre fart. Benen hade ingen kraft. Benen var rejält stumma. Det var rejält bra pass… För efter denna prövning så kommer benen att klara lite mer belastning än tidigare. Gradvis förbättring… 

Nu ska var vila en stund innan det är dags att ordna med föräldrafika på fotbollsmatchen. Det blir en timmes ryggläge… Sweet dreams!     

20 svar till “Svett-TSM

 1. 5:15 i 20km är inte fy skam och det blev ju ändå ett ordentligt långpass. Jag har inte koll på programmen men är det det längsta långpasset och nu blir det kortare eller?

 2. Masse, det vi gjorde var både bra & dessutom klokt. Det var få jag pratade med som kört veckan enligt schemat, Catarina tror jag var den enda. Sov gott & ha en skön fika!

  Dunceor: nej, nästa vecka 31 km, veckan därpå 31 km med fartökning 120 min in i passet. Tror jag. Sedan blir det kortare vändor igen.

 3. Tack för att du kapade min blogg Karin… Du har bättre koll än vad jag har…

  Skönt att sova en timme… Frös som ett djur. Dumt nog åt jag inte innan tuppluren…

 4. berglundbloggar

  Starkt att kunna ta beslutet att korta ner passet, det kommer nog kännas bra mycket bättre i veckan i dina ben än vad det gör i 29-kilometerslöparnas. Kommande tre-fyra veckor blir viktiga och framförallt helgerna, då vill vi vara pigga! 🙂

  Kör hårt!

 5. Så lite så, Masse 🙂
  Hoppas du har käkat ordentligt nu, inte bara bullar och saft 😉

 6. Inte ens en bulle… Men en kopp kaffe. 😉

  Nja, jag klämde i mig ett gäng hårdbrödsmörgåsar innan matchen.

  Nu har jag fått klyftpotatis och Schnitzel… Det var smarrigt…

 7. DET behövde du! Jag hade varit gråtfärdig av lågt blodsocker om jag vore du…

 8. DET behövde du! Jag hade varit gråtfärdig av lågt blodsocker om jag vore du…

 9. Jotack, det gjorde jag. Behövde det alltså. Inte grät.

 10. Ursäkta upprepningen…

 11. The Long Distance Runner

  Pizzauppladdning // födelsedagsfirande med 2 glas vin 2 öl champagne och sängdags halv 4.

  Min uppladdning kickar din!

  Mina 2 mil kändes som minst 2,3 mil… men icke. Och nu gör det ont. 6 mil denna vecka, mesta någonsin

 12. Snyggt jobbat Henrik! Men vad skulle du på alkoholen att göra ?

 13. The Long Distance Runner

  Jadu, det kan man ju fråga sig. Tyvärr är det ju en del av ett socialt mönster, plus att det är för djävla gott att dricka vin och öl.

  Nu blev vi ju aldrig fulla, men det blev ju så himla sent

 14. Jag vet… jag har hållt mig från rusdrycker med flit för att det inte ska bli så sent… Jag är skittråkig nu för tiden…

 15. Jag börjar även få kommentarer från folk att man är tråkig numera för att man går hem lite tidigare och håller sig till någon enstaka öl. Jag lockar dem med att säga att det är fram till Stockholm Marathon men frågan är om det inte blir längre =)

 16. Jo, det sa jag förra året… Men det varade längre…

  Om man ändå var lika asketisk med nyttig mat…

 17. Bra jobbat! Smart att korta, man tjänar rätt lite på att bängla på om det inte funkar.

 18. Jo, man gör ju det… Helst hade jag gärna haft pigga ben. Men man går ju starkare ut ur det här…

 19. Låter som ett skönt pass i vårsolen, trots trötta ben och pizza-stinn kropp. En bra utförd50+ km-vecka! Imponerande!

 20. Det var skönt och man fick en snygg bränna i flinten…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s