Kortbyx, -ärm, -backe

Vilken kväll… Jag lider med alla stackare som inte haft möjlighet att vara ute och springa, eller ens bara vara ute ikväll. Jag gav mig ut på en 3km uppvärmning och hamnade i bottten av backen upp mot Högdalstoppen. Här börjar min kortbacke. Backen svänger svagt vänster borta i öppningen. Då är det 30 meter kvar…

 

Efter svängen kommer man fram till ett klotter på marken… Eller klotter och klotter… Kanske en säkerhetsföreskrift… Bedöm själva… Det står: OBS! Brädåkning pågår. Håll till höger.

Här efter denna slutar denna kortbacksetappen… Idag avklarade jag backetapperna på 34, 36, 35, 35, 34, 36, 38, 37, 38, 40, 40. Sista delen tog jag det lite lugnare och fokuserade på att hålla ett snyggt löpsteg.

Det är på pigga ben jag springer nu… Men ja har en känning i benhinnorna men jag tror att det är på väg att ge sig nu. Det blir bättre och bättre dag för dag…

För övrigt utlovades en arkeologisk bild över den gamla rodelbanan som går ner för toppen… Jag har dessutom kommit på att det finns en igenvuxen bana på Hökarängstoppen också… Där är det belysning också…

Nere i detta dike kan man skymta träväggarna som utgjorde rodelbanans kanter… Längre upp i skogen finns en större trävägg vid en sväng där rodelföraren åkte upp på… Det var alltså i denna anläggning som Catarina slog sig gul och blå en gång på en friluftsdag i skolan… Enough said…

 

14 svar till “Kortbyx, -ärm, -backe

 1. Jumpers kommentar: Backe? Det ser ju alldeles platt ut.

  Butlers kommentar: Härlig bild på rodeldiket. Tack!

  Tildos kommentar: Varför har råttan ingen svans?

 2. Snyggt sprunget, Masse! Imponerande iterationer 🙂
  Och snygga bilder, vilken spännande miljö du springer i. Kvällen ikväll var underbar, jag håller med dig!

 3. Varför har du en ”Stöd min mustasch”-banner högst upp på sidan för? Hur gör jag för att stödja? (just nu är jag så trött så jag associerar stöd till stöttor, kryckor och liknande 😉 f’låt)

 4. Du är för snabb… jag hinner inte publicera…

 5. Förlåt igen… jag kom ju precis online och försöker surfa ikapp allt jag missat under dagen 😉

 6. Tack för ditt medlidande. =)
  Jag fick inte springa igår kväll för jag jobbade till 21, och sedan var det bara att krypa ner i isängen – för nu stundar en ny härlig arbeitstag.
  Men i eftermiddag. Då – då är det min tur!

 7. Jag satsade på grillat, öl och slappa igår istället för alternativträning. Det kommer itereras 2 ggr till nu över dessa ”naturliga” vilodagar =)

  Ser ut som en bra backe att köra i, jag har ingen jättebra närma men jag har hittat en kanon att köra tusingar i till hösten. Kommer bli sjukt tungt men roligt =)

 8. FunRun: Håller tummarna i eftermiddag…

 9. Dunceor: Återhämtning är lika viktigt som själva träningen… 🙂

 10. Vilken härlig backe! Man måste nog vara löpare för att uppskatta den… najs.

 11. eller brädåkare…

 12. Tack för bilder och resan tillbaka i tiden. Det gjorde som sagt attans ont & gick farligt fort.

  Härlig backe, jag är grymt avis på dig men minst lika glad för att du känner dig pigg i benen ( vilket syntes på dina tider)

  Själv sitter jag med löpförbud, får inte ens köra alternativ träning på några dagar 😦 . Äter Ipren och glass & degar ihop och lääääääääängtar efter att få ge mig ut och springa.

 13. Jag vill också springa. Och jag har också ätit glass. Ben&Jerrys med Glass mellan två chocolate chip cookies…

 14. Har för mig att min far hade hört talas om den där backen och därför bildade en klubb för rodel. De testade aldrig att prova sin sport dock. För många hinder på vägen, min far bodde i en annan ände av staden, de hade ingen rodel, de var små små barn, men drömmar, det är fint att ha.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s