Tjejmilen

Tidigt på söndagsmorgonen (läs kl 11) packade jag bilen med träningsväska och en låst cykel och åkte ut till StEssingen för att möte upp Niklas med familj. Niklas fru S skulle springa Tjejmilen och Niklas, jag, L, M och P skulle agera hejarklack…

Vi tog båten från Slussen ut till Djurgården och promenerade till kanalen bara för att missa den absoluta täten med någon minut. Efter en stund kom Mia springandes och vi hejade på henne. Du såg oförskämt pigg ut Mia! Därefter gick vi och köpte glass och väntade på S som skulle komma lite senare. Under tiden vi väntade rimmade vi ihop en hejjarramsa som vi skulle sjunga för S.

När vi nästan var övertygade att vi missat S, kom hon vinkandes och alla glömde bort ramsan utom M.

Efter det gick vi bort till starten på Gärdet för att hämta upp S och åka tillbaka till StEssingen.

Där lånade jag Niklas vinkelkap och sågade upp det jä*la blocklåset på cykeln. Det tog 20 sekunder. Max. Äntligen har jag nu möjlighet att träningscykla… Det kommer bli roligt.

När cykelglädjen lagt sig snörde vi på oss löparskorna och gav oss iväg på en löparrunda utmed vattnet ut till Äppelviken och fram till Solviksbadet där en runda på motionsspåret avklarades innan vi sprang hemåt igen. Det blev till sist en mils löpning för oss också.

Det gick ganska segt för mig. Benen var inte pigga och jag svettades floder. Efter loppet kändes en svag kroppsdoft av ammoniak (eller aceton) som osade från tröjan. Vilket, om jag inte missminner mig, tyder på att kroppen förbränt alla kolhydrater och påbörjat förbränningen av proteinet i musklerna. Det är inte speciellt bra, men kan dessutom förklara varför det gick tungt… Nu återstår bara ett backpass på tisdag och sedan ett 8km-pass på torsdag innan det är dags för halvmaran… It’s getting closer!

5 svar till “Tjejmilen

  1. Tack för hejarrop och frampushning – jag fick extra energi och sista biten kändes inte alls lång.

  2. jahapp, halvmaran ja… här sitter man med en härlig rethosta som vägrar släppa… återstår att se om det blir något springande på lördag för mig. =/

  3. Tidigt?! Pfffft.

    Trevligt hade vi i alla fall. Och tack för all hjälp!

  4. Det låter som en rolig söndag!
    Hoppas halvmaran på lördag går bra; vad siktar du på för tid?

  5. Det var en mycket trevlig söndag… Mina planer för StHM kommer i ett inlägg i en blogg nära dig inom kort…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s