Stockholm Halvmarathonsuppladdning

Jag är nästan helt laddad och klar för loppet på lördag. Det enda som saknas är ett lätt 8km pass imorgon.

Benen kändes faktiskt riktigt studsiga imorse. Det var nu riktigt länge sen senast. Jag har inga planer på att göra någon traditionell kolhydratladdning inför loppet. Det enda i den väg som jag kommer att göra är att det på fredag blir pasta till middag. På lördag lunch blir det havregrynsgröt och ett ägg.

Jag kommer att springa i Linnéas färger men är tyvärr anmäld i Högdalens AIS namn. (För nytillkomna läsare: Jag har varit fotbollstränare för pojkar födda 98, och fortfarande lagledare i HAIS). Jag har hittills aldrig varit på en av Linnéas träningar, men det kanske inte är något krav. Eller?

Jag brukar sätta upp tre mål för mig själv inför varje lopp. Tidigare hade jag som guldmål att springa de 21,1km snabbare än 1:40 och silvermål att göra det snabbare än 1:45 och bronsmål under 1:50.

Men sedan det olyckliga fallet (läs knäskada) på Hellasmilen för en och en halv vecka sen har jag reviderat mina mål. Nu är Guldmål sub1:45, Silvermål sub:1:50 och Bronsmål sub 1:55. Första milen bör ha gått på runt 50minuter om jag ska klara 1:45.

Mitt startnummer i år är 2306. Vill man ha ett SMS när jag passerar en mil och ett när jag gått i mål så skickar ni ett SMS med texten SHM 2306 till 72700.

Vilka mål har ni andra? Vi kan ha en tävling där vi tippar vår egen tid, och den som är närmast vinner… Denna gång står äran på spel. (Brödrostarna är slut). Jag tippar att jag springer på 1:48:13. Vad tippar ni att ni springer på? Time to place your bets…

40 svar till “Stockholm Halvmarathonsuppladdning

 1. Jag kan placera en viss brödrost i potten, som ett fint vandringspris 😉
  Har i vanlig ordning inte den blekaste aning om vad jag går för. Drar till med en gissning på 1:32:33 om jag har en bra dag. Egentligen är jag nöjd med 1:40…

 2. Eftersom jag springer i Malmö lägger jag en gissning också. Jag tror jag springer på 1:47:30 men hoppas på sub1:45, gärna ännu lägre =)

 3. Karin: Brödrosten blir ett bra vandringspris. Och givetvis kommer du att vinna den en andra gång.

  Dunceor: 1:47:30 är väl en bra gissning… Och gissningsleken är oberoende av löport…

 4. Se, nu är Massebloggen tillbaka i gammal god högform. Må det gälla Masse själv också. Då jag inte springer på lördag, kan jag inte gissa min tid, men hade jag sprungit hade jag i dagens form klarat 2:00:00. Bara så ni vet.

  Den som önskar publikstöd från jumper kan som Masse i inlägget meddela sin aktuella tävlingsdress, frisyr och andra kännetecken i anslutning till tidsgissningen. Min vanliga påhejarplats brukar vara i trakten av riddarhuset i gamla stan, där löparna passerar två gånger. Lycka till alla lyckostar!

 5. Jag har ju tidigare i kaxiga ordalag sagt att jag ska springa ned mot 1.33, men inser nu att den realistiska sluttiden snarare ligger på 1:34:42

 6. Självklart vill man ha heja av Jumper. Jag kommer förmodligen springa i svarta färger med startnummer 1 459. Till det förmodligen mina tjusiga glajjor.

 7. Jumper: 2timmar är en aktningsvärd tid för en åskådare. Jag lovar att hålla utkik…

  Johan: Det var ingen stor skillnad mellan 1:33 och 1:34:42… Har du så bra koll på din kapacitet?

 8. Jag är optimist. För en gångs skull har jag ett bra lopp och jag kommer in på 1,48,30, trots 140 km sedan SHLM Halvmarathon och inte längre än en mil sedan Maran.

 9. Alltid!
  I alla lägen!
  ..NOT

  men om jag utgår från de tider jag gjort i år jämfört med förra året och utgår frå att jag kan passera milen på ungefär det jag presterade på Midnattsloppet plus lite till. (vilket jag gjorde förra året) Då bör det gå ungefär så. Teoretiskt sett. Före bortförklaringar alltså.

 10. Vilka bortförklaringar tänker du köra med? Jag menar, så vi inte kör med samma igen… Senast på maran körde vi med kramp båda två. Jag tror ingen genomskådade det men två lopp i rad är för genomskinligt 🙂

 11. Tidigare i sommar hade jag som mål att slå min GBGvarvstid och springa in under 1:38, nu när formen känns allt annat än bra så ska jag försöka kämpa mig in under 1:43 och klara min tid från förra året. Jag gissar att jag kommer springa på 1:43:45, men hoppas att jag kommer överträffa mig själv och ignorera att jag lagt på mig några extrakilon och att underbenen smärtar och spurta in på 1:37:59. Vi kanske ses i vimlet!

 12. Huvudsaken jag klår dig Masse.

  Jumper: Jag är som vanligt svartklädd i IF Linnéa-färger – vrålar du högt kan jag erbjuda en liten uppvisningdans!

  Jag tänker klämma mig in på 1:47:11

 13. River: Då noterar jag 1:43:45 på dig…
  Mia: Slå mig i loppet eller gissningstävlingen?

 14. Jag gissar att du springer på 1.46.45 i år.
  Är faktiskt lite sugen på att efteranmäla mig, men vet att jag kommer bli deppig av att inte ha samma fart som förra året trots mycket mer träning…
  Skulle jag springa hamnar jag nog närmare 2 timmar är jag rädd för…

 15. Tack för förtroendet… Men det är bara jag som får gissa på vad jag springer på…

  Men det spelar väl ingen roll om det går långsammare. Det är ju hur jobbigt det är som är det viktiga. Efteranmäl dig du!

 16. Vinna över dig löparmässigt såklart… 🙂

 17. Jag kanske ska göra en herr DP och satsa på att bli bästa Glenn i Malmö Halvmarathon (trots jag inte ens heter Glenn!?)?

 18. Mia: Löpmässigt kan bli tufft 🙂 Jag slog dig med en hel minut på maran…

  Dunceor: Det heter inte DP heller…

 19. Ne jag misstänkte det men ändå =)

 20. Det är aldrig en dum idé att satsa på att bli bästa Glenn…

 21. Pucko jag! Läste inte inlägget ordentligt!!
  Min reviderade gissning bli då att jag springer på 1.57.25. Om jag nu springer…….

 22. Hmm kramp är en himla bra bortförklaring annars… men du har en poäng där. Håll??
  Dålig i magen? skoskav? Kommer jag inte på något bättre får jag lov att springa på i stället.

 23. Det går att maila och säga att man vill ändra föreningen man springer för. Funkade för mig som nyligen gått med i en klubb.
  Tidsmål? Ingen aning eftersom det är första halvmaran någonsin och jag är osäker på dagsformen.

 24. medeldist: Fegis! Det är ju bara spekulationer =)

 25. Häng med mig på en sväng från fridhemsplan på torsdag!

 26. Jag är revanschsugen – jag vill klå dig med åtminstone 30 sekunder!

 27. Målet är att gå under 1.40 så min gissning får bli 1.39.59. Har dock slarvat med långpassen så det finns risk för att soppan tar slut.

 28. Vilken hets ;D Jag kan inte låta bli att tippa min tid fast jag egentligen inte har en aning…2,15 kanske, men drömmen just nu är sub 2. Får tänka på att det är mitt längsta lopp hittills…sista startgruppen blir det i alla fall så jag får springa på så jag hinner till efterfesten med Linnéanerna;)

 29. Karin: Du får gärna klå mitt HM-pers 1:33:51.
  Det borde vara ett lagom lätt riktmärke för din nuvarande form.
  Jag minns att du då sa att du också ville kunna säga att det fläktar bra i sub-4:30-tempo. Nu har du ju kapaciteten så det är ju bara klämma dit den. Ta rak backhand… (skulle Grive ha sagt)

  Tyvärr är jag själv bortrest denna helg pga min kusins bröllop (ja jag vet.. felprio)
  Flera av er andra lär jag väl se på LL.
  Jag har nr 20710
  Ser fram emot en tuff fajt mot de tre Glenn som också finns i grupp 2. (ingen i 1A-C dock)

 30. Huvudmålet är att klå 1:40 från förra året, med förhoppningar om en tid runt 1:35. Gissar på 1:38:08.

 31. Nu måste jag baissa lite. Jag har åkt på en förkylning (dock lindrig) så vi får se hur det går för mig men jag håller fast vid mitt ovanstående tid. Springa ska jag i alla fall även om jag inte känner mig helt hundra.

 32. Duck: Det är klart du ska springa…
  Johan: Håll är en bra ursäkt…
  Medeldist: Jo, jag vet. Jag ändrade på Maran. Men orkar inte bry mig den här gången. Känns inte så viktigt. Men du måste klämma ur dig en gissning…
  Dunceor: Väl rutet!
  N’batha: Nja, inte idag. En annan gång..
  Mia: In your dreams att du slår mig… 🙂
  AA: Välkommen hit. Slarv med långpass är inte så farligt på halvmaror…
  Helena: Men till du bör hinna till festen.
  DP: Fel prio var ordet…
  MS: Välkommen hit.
  Dunceor igen: Baisse!!!

 33. DP: Varför sa du inte det direkt? Då skulle jag ju ha siktat på 1:27:36 istället, så jag får klå dig ordentligt 😉 Vi får väl se vad det blir, det kan lika gärna bli 1:47 som på Kungsholmen Runt… Men visst vore det kul att kunna säga att det fläktar skönt i 4:30-fart 😀

  Jumper: Jag springer liksom Mia i IF Linnéas tröja. Min snabbfotade farsa springer säkerligen i svart…

 34. Men det där är ju på gränsen till att inte vara en gissning… Det är mer ett estimat…

 35. Mycket roligare, och framförallt mycket mindre pressande, att gissa på alla er andras tider nu när jag inte har någon egen att leka med :-).

  Tror inte du skulle ha svårt att klara 1,45 men då du så nyligen skadade ditt knä så kanske det kan vara klokt att ta det lite försiktigt i början och hitta en fin rytm.
  När klockan visar 1,46,13 spurtar du i mål på starka ben.

 36. Nej då… när 1:46 har passerat så känns det så tungt, så tungt… då kommer jag svischande förbi (för då kör jag nedvarvningen) efter att ha gått i mål för läääänge sen.

  Det var i alla fall skönt med sovmorgon.

 37. Om du svischar förbi mig på nedvarvningen så bryter jag loppet där och då… 😉

 38. Härligt, Fasan har vaknat till liv och hotar alla med den nya fjäderdräkten. Inte ens Masse går säker längre… 😉

 39. Blått Ärla IF-linne och röda shorts med nummer 995 på bröstet kommer stupa efter 1:34:59,3, förhoppningsvis har han då passerat mållinjen! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s