Analysen

Mina målsättningar var ju sedan tidigare var Guldmål sub1:45. Silvermål sub1:50. Bronsmål sub1:55. Sluttiden blev som sagt 1:51:46. Ganska nära silvermålet. Alltså är jag halvnöjd… Något bättre kunde det vart…

Nu till bortförklaringarna:

En müslifrukost kl10 och sedan inget mer är inte helt bra uppladdning. Kan mest förklaras med orutin. Detta och all sportdryck gav rejält ont i magen. Efter 12km dumpade jag vätskebältet hos Görel-älsklingen. Det lättade lite. Tillråga på allt fick jag infanterield (läs skavsår) mellan benen tämligen omgående men mot slutet släppte det. 

I startfållan stod jag bredvid en überpigg Niklas, som frustade som en häst och ville iväg. Jag stod och frös och kände för att gå och hämta mina kläder och åka hem och lägga mig. Var inte alls upplagd för att springa. 

Men när startskottet gick sprang jag i alla fall. Det gick ganska fort under första kilometern. Första milen gick på 50 minuter. Det är väl ganska okej tycker jag. Det var faktiskt på min planerade fart. Nästa mil gick på 55 minuter. Det är fem minuter långsammare än min plan. 

Väl i mål kände jag en tomhet. Mådde illa och funderade på att kräkas. Men bestämde mig för att inte göra det. Det var lång kö till klädinlämningen och jag tog mig in och letade reda på min påse själv. Fick på mig varma och torra kläder. Petade i mig lite mat från godispåsen man fick vid målgången. Mådde ännu mer illa.

Igår sov jag till halv12. Gick upp och städade lite och var på fotbollsmatch. Men på kvällen när jag skulle lägga mig var jag riktigt varm och kunde inte ligga under täcket. Det bara ångade värme från min kropp. Och det fortsatte under natten som dessutom innehöll väldigt lite sömn. Sedan imorse när jag vaknade tog jag tempen och hade en teori om att jag hade feber… Men tvärtom… Jag hade 36,0°C. Kan man ha anti-feber? När man har feber så brukar man frysa. Men jag är varm och har lägre temp… 

Görel-älsklingens teori om att loppet satt igång min förbränning låter trolig… Och fördelen med det kan vara att man tappar lite vikt… och att man slipper frysa. Always look on the bright side of life.

31 svar till “Analysen

 1. Mycket intressant och ärlig beskrivning av din halvmara.

  Undertemp låter ju trist. Vet inte riktigt vad som kan orsaka det, utan kan bara spekulera som den lekman jag är. För lite näring / för dålig påfyllning av förråden efter loppet, kanske?

  Inspiration har nog en riktigt stor del i ett ”bra” resultat. Det är väl likadant i de flesta sporter (och även andra situationer utanför sportens värld).

  Jag tycker absolut att du skall vara nöjd med din sluttid under rådande omständigheter. Som sagt, det var ju riktigt nära ett silver vilket får anses som klart mer än godkänt.

  Kämpa på och hoppas du återfår inspirationen tills det är dags för höstens stora evenemang; maran på Åland.

 2. Klokt val att inte kräkas, det är bara ännu mer elände… Jag tycker att du svarade för en stor prestation genom att fullfölja trots brist på motivation, magont och illamående. Det är en styrka och du har igen det nästa gång, vetskapen om att ha sprungit på bra tid trots fysiskt och psykiskt motstånd.

  När jag sprungit långt eller gjort en riktig urladdning brukar jag bli jättevarm, precis som du skriver. Undrar om det kan vara ett sätt för kroppen att bränna ur alla slaggprodukter?

 3. Benet: Jag är inte så säker på att det är näringen efter loppet som falerade. Möjligtvis före loppet.

  Karin: Jag har ju redan brutit ett lopp. Det får räcka… Och jag brukar vara varm efter ett pass, men inte 48timmar and counting…

 4. Vilken beskrivning! Det var ungefär så du såg ut vid Cafét bredvid Nix – att ”Jaha- jag ska väl springa snart…”

  Jag tycker du är grym i alla fall – tror också som Görel-älsklingen att du har satt igång förbränningsmotorn, se upp för ammoniakdoften nu!

 5. Försent… Luktar toarengöring redan…

 6. Men Masse, det var ju inget riktigt lopp kom vi väl överens om 😉

 7. Sant… och ful medalj var det också…

 8. Precis! 😀 Lördagens medalj var fin och tung. Får man förresten någon tavla om man springer milloppet på Åland? Att bero på medaljer…

 9. Se där en riktig kämpe, som gjort ett riktigt lopp! Jag är beredd att utnämna dig till min hjälte under lördagen, andra snabba löpare till trots. Detta inte bara för att du, till skillnad från några av dina semiautistiska medtävlare, kände igen min röda jacka, utan för att jag vet vad du gått igenom. Även om det aldrig hänt efter en halvmara, har jag ”varit där och gjort det”. Själv brukar jag dock alltid försöka ta steget fullt ut, vilket diverse toaletter, rabatter och skogsbryn kan intyga. En rejäl vomering brukar alltid hjälpa även om den bara levererar
  sportdryck.

  Sträck på dig och var stolt över ett strongt lopp!

 10. Görel-älsklingen

  Älsklingen min här får du en tröst-puss… och tack för lunchpussen, vad myso att du dök upp bara så där 🙂

  Va inte lessen, du strålade ju när du passerade oss!!! Som Catti sa; du gav oss så mycket glädje och energi, bara genom att springa förbi…

  Karin, Nix och Masse, i kronologisk ordning -(”jympalärar-Jocke” sprang strax före er, en stora överraskning och glädje för barnen 🙂 ) vad härligt det var att heja på er!!!! Både Adrian och Greger fick inspiration och sade ” jag vill också springa Maraton!!!”.

  Mannen som delade ut löpargodis (choklad) lät barnen äta obegränsad mängd och undrade om vi hade hela familjen på banan :0 . Jag svarade; Ja, vi har en hel maraton-familj 🙂

 11. Lite lunchhångel är aldrig fel…

 12. Görel-älsklingen

  Om du vill kyla av dig kan vi ju alltid åka till Hellas i kväll och ta ett dopp… det är nog inte mycket kallare än sist 🙂

  ….

  nej nu kom jag på att Åsa är på verkstan….

  synd 😉

 13. mmm… Attans…

 14. Görel med hejarklack; tack igen! Det är guld värt med sådana supportrar 🙂

 15. Noterar med tillfredsställelse att Görel skriver ”maraton” utan ”h”.

 16. Det gör hon bara för att jä*las 🙂

 17. ”Åsa är på verksatn” – det tog ett tag innan poletten trillade ner 🙂
  Ni kan väl cykla till Hellas?

 18. verkstan, såklart

 19. Vår bil heter Åsa… bara så att ni andra vet…

 20. Görel-älsklingen

  Masse darl: Gör(el)synd men du kan ha doppet till godo i helgen 😉

  Karin: Jag såg ditt tidigare tack! Tack!!! Men lite trist kommentera något som ligger flera bloggmil bort – ni är ju ena rackare på att blogga fort – OCKSÅ – !!!! Vanliga dödliga hinner inte med på någon front….

  Som svar på ditt inlägg nu Karin; Vi ligger i hårdträning inför Åland 🙂 Måste ju tränas på kanten också, hejarkonsten är inte allom given och måste trimmas & finslipas den också 😉

  Jumper: YES the notation is MARATON 🙂

  Agneta: Verk-satan… den var riktigt kul 🙂
  JA!!! Masse kan cykla på sin racer nu 🙂

  Jo, en sak till – fick aldrig ihop den där rönnbärskransen, men Masse föreslog att jag skulle göra en ruska istället… och den blev jätttefin! Tack för inspirationen 🙂

 21. Jag hotade Masse på lunchen idag med att börja köpa orienteringsprylar om han inte slutade snacka cykelprylar…

  Själv köpte jag ett par löparskor. *visslar lite försynt*

 22. Görel-älsklingen

  Jumper: F-låt! Snälla bortse från den glada gumman…och …

 23. Görel-älsklingen

  Nix…vissla inte för högt bara så att S får nys… Men glöm inte tacka för en jättetrevlig kväll!!! Såsreceptet har vi tagit med oss hem 🙂

 24. Huu… Eller som vi sa idag. ”Det är inte en tillfällighet ett varningstrianglar och orienteringsskärmar är orangea och trekantiga”

  Och Marathon stavas med th på engelska. Hur man än vrider och vänder på det…

 25. Görel:
  Jag gillar att få vara med i din maratonfamilj. Det lät mysigt!

 26. Vi är mysiga…

 27. Vicken glad gumma, Görel????

 28. Säg inget ont om orienterare nu…. det är ju egentligen min huvudsport. Och där kan man snacka om en sport som plötsligt blivit pryltokig. Det ska var SI-pinne (ca 300 kr), kompass (ca 5-600 kr), deifinitionsfodral, dubbade vattentåliga orienteringsskor (ca 1000 kr), pannlampa (från 2000-8000 kr), benskydd, obligatoriska nylonstället för dag och för natttävlingar (ca 500 kr), överrdragsställ (5-600 kr) våtsockor, ol-klocka osv osv.

  Vi borde förresten kommit imål i stort sett samtidigt. Jag startade i gruppen framför (men ganska långt bak) och var ca 4 minuter efter rent tidsmässigt….

 29. Men vad är grejen med orienterare och pannband?

 30. Just det ja. Pannband glömde jag! Om du dessutom är i Finland springer de alltid med badmösselikande taightsmössa! Och gärna glasögon….och förstås tights på benen oxå….

 31. Vi får väl se om vi ser några tajta mössor på Åland… Men Åland är ju inte Finland

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s