Genomblödning

Igår kväll… Efter middag och diverse sysslor snörde jag på mig skorna och drog på mig mina långa tajts för första gången i höst. Jag gav mig ut på, vad som skulle bli en kort återhämtningsjogg. Men istället blev det varken jogg eller kort.

Jag började ganska långsamt med farter runt 5:30min/km under ett par km för att sedan stadigt krypa ner mot 5-fart och sista kilometern avklarades på 4:35-fart. Låren var stela och hårda efter helgens lopp, men relativt snart strömmade blodet genom musklerna på nytt och det gick lättare.  

Förutom att det är lite väl varmt att ha långben och långärmad tischa vid 12°C, så var det en underbar löpning. Nytt för passet var att jag lånade Görel-älsklingens Ipod shuffle och lyssnade på.

Förutom den underbara känslan att springa till Pink Floyd var det även riktigt skönt att slippa en tung mp3-spelare. Hörlurarna jag använde var ett par med riktigt kort sladd. Det innebar att det nästan kändes som om man inte hade någonting på sig. Jag funderar starkt på att konfiskera/expropriera shufflen under hösten.

Nu är Ajpodden ju inte så fruktansvärt dyr. Men om jag ska välja på att inhandla något i höst så blir det ett par DS Trainer… De är ju faktiskt lättviktsskor för pronerare… Undrar om de är tillräckligt stabila för mig… Jag sörjer faktiskt att jag är överpronerare… Det är inte alls roligtDet kanske är något för önskelistan? Jag fyller faktiskt år om en månad ungefär… Och jag önskar mig inget annat… tror jag… Och det är OM jag överhuvudtaget kan ha dem… Måste testa dem innan de åker upp på önskelistan…

Annars är det väldigt skönt att springa nu när det är lite svalare ute. Höste är faktiskt min favoritårstid att springa i. Jag brukar under den perioden när löven gulnar få intensiva lyckokänslor av att springa… och frasandet av att springa i löven är underbart. Men det är en relativt kort tid… Men jag ser fram mot den. Jag är en höstmänniska.

Jag brukar ju avsluta min inlägg med en engelsk knorr. Det brukar kännas lite krystat att komma på något relevant. Idag kan jag bara komma på ett citat jag hörde igår på TV som fastnade på hjärnan. Det var Ed King, artisten som skrev Sweet home Alabama, som sa till Kenny Bräck, att (med reservation för att jag inte kommer ihåg det ordagrannt) ”there is no such thing as luck, only opportunity that meets preparation” 

31 svar till “Genomblödning

 1. Vill man ha presenter kan det vara lämpligt att bjuda till kalas. Det var länge sen nu… (hint, hint)

 2. Ja, jag vet… Det är länge sen… strö salt i såren bara… 🙂

 3. Eller så får du börjar köra framfotslöpning så slipper du bry dig om att du pronerar. Idrotts Medicinskt Center (IMC i Malmö) hävda att jag kraftigt överpronerade. Nu kör jag i neutrala skor =)

  Jag är även nöjd med min iPod nano som jag har i ett band på armen, jag märker inte den heller.

  Ikväll är det backträning som gäller!

 4. mmm… jag gör mitt bästa för att stärka framfotalöpningen…

 5. Först: inbjudan
  Sedan: presentlista

  Jag håller med Agneta. Vad ska Magdalena Ribbing säga? Fy!

 6. Näää… jag vill ha presenterna först…

 7. Håller med Masse! Annars vet man ju inte om det är värt att bjuda in folk. Man vill ju inte gå back! 😉

 8. Precis… Presenten fungerar som entrébiljett…

 9. Masse, om du var tvungen att dela rum med någon av följande personer, vem skulle du välja?

  1) Charles Manson
  x) Nix
  2) Chemical Ali

 10. Svårt val… Manson är den enda som inte har humor…
  Gaserna som Ali och Nix sprider är likvärdig…

 11. 😀 Du gör det svårt för mig…!

 12. Men Ali ska inte till Åland… Så då borde det vara lätt…

 13. Ja, det kanske finns enkelrum kvar! 😉

 14. Ett enkelrum skyddar dig inte… 🙂

 15. Ok, då är det bara att stålsätta sig då… 🙂

 16. Äsch. det är inte så farligt… Jag överlevde förra året…

 17. Läser och lär !!!

 18. Det är inte mitt fel!

  Det är Vitargos.

 19. Kolla upp gluteus medius, kan behöva stärkas för att motverka överpronation. Har för mig att jag och medeldist fick samma typ av övningar…?

 20. Jo det stämmer Fredrika. Svårt det där med pronation. Fick också (i januari) beskedet av en ortopedtekniker att jag pronerade 15 resp 20 grader på höger och vänsterfot. Dum nog köpte jag hans argument (och inlägg – 1200 kr – pust!). Använde inläggen en gång och insåg att detta inte var nåt för mig, fick ju ont i fötterna av dem! Skaffade istället tunna skor som stärker fotmusklerna och styrketränade höft/rumpmusklerna, och sedan dess har det varit bra på den fronten.

 21. huuu… styrketräning… Det är som Skalman som tycker att Skynda är ett fult ord.

 22. Jag skrockade elakt när jag läste tipsen.
  Och asflabbade åt skalmanliknelsen…

  Tunna skor? Det har jag 😉

 23. mmm… och jag vill ha tunna skor… och spjutskor…

 24. Styrketräning av häcken för att motverka pronation? Ah, det måste testas! Tips på övning emottaget tacksamt.
  Jag överpronerar och har lagt drömmarna om de snygga DS trainer på hyllan. Testsprang på bandet – den filmen såg inte rolig ut. Rena lutande tornet i Pisa.

 25. Jovars, jag har fått samma tips jag med. Svag gluteus maximus medför pronation. Och jag springer i Trainern ändå, för de är de skönaste skor jag vet 😉 Och bara färgen gör att man springer lite lättare och snabbare…

 26. Okej… Vilken gladiator är det nu? Maximus eller Medius? Kanske inte spelar någon roll. Ja gkan träna båda.

  Problemet är att det orangea skär sig mot mina neongula revärer i tajtsen.

 27. hmmm… en bra idé… Kan skrivas upp på önskelistan…

 28. F’låt, medius ska det vara. Det är en trött sjuksköterska/barnmorska idag… Allan plågade oss svårt i Tantobacken och vi saknade dig!

  Inte skär sig orange mot neongult! Det blir bara coolare 😉

 29. Bureborn och Masse, här är min favorit: stå med sidan mot vägg eller dörrpost, lyft benet mot väggen 90 grader och tryck ifrån (som man tar spjärn liksom), medans du liksom trycker tillbaka med andra benet (ståbenet).

  Lägg aldrig drömmen om tunna lätta skor på hyllan, tvärtom. De kan vara räddningen vid biomekaniska problem, men man måste som sagt jobba lite på de muskelgrupper som är försvagade och orsakar problemen. Överpronation är ingen naturgiven egenskap, även om sko- och inläggstillverkare gärna vill få oss att tro det.

 30. Tror inte Susanne Lanefelt pronerade i alla fall, det kan ge en hint om vilken övning som är bra för att stärka gluteus medius.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s