2:54:46

Nytt personlig rekord på LL30. Det gamla rekordet var 2:56:29. Alltså hela 1:43 snabbare. Eoner av tid. Jag borde ha gjort ännu större förbättring med tanke på att underlaget förra året var gegga. Då slutade jag på plats 3824. Iår på plats 427. Placeringsmässigt ganska mycket sämre. Den kille som hade plats 3842 iår sprang på 2:51:49. Det skiljer bara 3 minuter.

En rolig sak är att jag vägde 900gram mer när jag kom hem än när jag gick. (Håll det i minnet en stund)

Dagen började med att jag mötte Niklas på Slussen. I Ropsten träffade vi Jumper som förberett sig med tider och matsäck. Vid två tillfällen hejade Jumper fram mig. Andra gången joggade han med mig en bit. Tack för stödet. Det betydde kalasmycket!

På Lidingövallen träffade vi dessutom Niklas gamle kompis Magnus och Niklas farbror. Även Dagispappan dök upp och hälsade.

Efter inlämnandet av väskan gav vi oss bort till Koltorp gärde för starten. Som vanligt blev det lite stressigt att ta sig till starten eftersom toaköerna var så långa. Vi fick besöka skogsbacken istället. På vägen till startfållan mötte vi Ana som följer med resesällskapet till Åland. Trevligt! I startfållan ropar Johan på oss. Det är lite väl tajt med tid. Vi hinner dumpa överkläderna och vänta någon minut innan starten går. 

Starten går och jag känner mig ganska fräsch i benen och lufsar på. Jag gör inga större försök att avancera utan följer i strömmen. Det var ett medvetet val eftersom jag förra året sprang utanför stigen under långa sträckor bara för att jag tyckte att det gick långsamt. Jag hade med mig en sportdrycksflaska i handen för att spara tid i första vätskekontrollen. Tiden flöt på och jag avverkade en mil på 53:07. Det är 44 sekunder långsammare än förra året. Andra milen som är lite mer svårsprungen gick iår på 56:24. Det är 1:36 långsammare än förra året. Men den tredje milen gjorde jag på 1:02:15 iår och det är 3:22 snabbare än förra året. Dessutom gjorde jag den sista ca 600m nästan en minut snabbare än förra året.

Jag spurtade på riktigt mycket bara för att gå under 2:55, vilket jag klarade med 14 sekunders marginal. Och på upploppet stod Catti och hejade… Tack!

Efter målgången grabbade jag lite mat och dryck och gick bort till klädfållorna och hämtade upp mina väskor. Det var betydligt smidigare system iår när man fick hitta sina egna väskor. Där träffade jag även Johan och tillsammans letade vi upp Niklas som redan bytt om.

Hur kändes det då? Allt som allt. (avdelningen för bortförklaringar kommer nu.) Jag började med att jag kände mig pigg i benen. Det var mot slutet som det blev lite kämpigt. Men benen höll ihop bra. Jag räknar inte med några större besvär de kommande dagarna. Magen kändes däst och jag kände en spännande känlsa nästan hela vägen. (inte thrillerspännande utan mer uppblåstspännande) Den känslan och det faktum att jag vägde mer efter loppet än innan tyder på att jag förmodligen druckit för mycket vätska idag. Det är ju nästan lika dåligt för prestationen som att dricka för lite. Får tänka på det. Och lära mig känna hur magen känns.

Lidingöloppets kandidat till Vitual toaster-tävlingen är Johan med 1:24 ifrån sin gissade tid. NiklasN är näst bäst med 1:47 ifrån. Vi får se hur det går i Berlin imorgon. Kommer Johan ta sin andra raka inteckning?  Soon we will have som answers. Good Luck!!!!

20 svar till “2:54:46

 1. Bra jobbat! Vi är stolta över dig, fast du är lite nördig 🙂

 2. Tack! Jag är mer än ”lite nördig”

 3. Snyggt genomfört lopp. Grattis. Dessvärre hade jag inte möjlighet att se din magnifika 600-meters spurt (Menar du alltså att du tar tid på de sista 600 meterna??? Ja, rätt nördigt i så fall)

 4. Bra jobbat! Men det har jag ju redan sagt…

  Mot Alandi!

 5. Masse Boy, oj, oj, oj!Jag tycker inte att du är nördig, du är ju statistiker av födsel och ohejdad vana!

 6. Bra jobbat, och grattis till nytt PB!

  Det där med nördig håller jag inte med om, det man mäter kan man kontrollera, allt annat är okänt.

  Nöjd för egen del, trots felbedömningen om 1,12% på tiden. Gick i Grönstabacken – där försvann marginalen, men å andra sidan förebyggdes nog krampen. Lite känning sista kilometrarna.
  Extra nöjd att ha ett halvdussin fallskärmsjägare efter mig, de är ju dels nästan 20 år yngre och borde vara i sitt livs form. Att de kanske bara tog loppet som ett träningspass inför en treveckorsövning är inget jag reflekterar över… jag har min verklighet, de har sin…

 7. Tjusigt, speciellt spurten! 🙂

 8. Ett PB är alltid PB Masse! snyggt jobbat!

 9. Grattis till PB och starkt jobbat! Bäddar detta för en kanontid på Åland?

 10. Härligt Masse! Gott med nytt PB! Bra formbesked inför Åland.

 11. ”eoner av tid” – hahaha. Lovely.

 12. Bra insats! Vad är nästa lopp, Hässelby kanske?

 13. Jumper: Det var en utomordentlig spurt. Och det var så att klockan visade på 30,6km

  Fredrika: Tack

  Niklas: Hammarland ToR.

  Mamma: Tack!

  Ninni: Jo, jägarna var ganska många. Det var förövrigt många militärer ute.

  Mialena: Tack!

  Johan: Japp… PB är alltid roligt…

  Berglund: Nja inte en kanontid kanske men jag hoppas på ett PB. Förövrigt var jag strax före en av dina klubbkamrater.

  Benet: Tack!

  Funrun: Jaa… något jag hört någon gång…

  Medeldist: Nej, Nästa lopp blir på Åland… En månads tokträning innan dess…

 14. Snyggt sprunget och jättegrattis till PB!

 15. Ja sorry att jag var så korthuggen när vi sågs på Lindingövallen. Jag brukar vara asocial innan lopp då jag går in i min egen värd som del av laddningen. Nu hade jag dessutom ärenden kvar att uträtta då jag inte var säker på att effekten av laxermedlet hade klingat av..
  (men det visade sig vara perfekt tajming att ta sista dosen 20h innan start)
  Kul att Jumper hejade på mej under loppet!

 16. Grattis igen, Masse! Mycket imponerad att du orkade öka sista milen, snacka om väldisponerat lopp 🙂

 17. Så du läser ikapp alla inlägg? Men eftersom mina ben är fräscha nu så har jag ju inte gett allt. Det är inte såå väldisponerat känns det som.

 18. Jag försöker… började i fel ände bara 😉

  Jo, det är väldisponerat om du orkar öka på slutet. Dessutom har du ju en mara att se fram emot. Själv behöver jag ett par nya ben och ett nytt psyke till N.Y… 😉

 19. Sant. Det är ju iofs fyra veckor kvar till Åland.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s