Dagens dubbel

Du kommer jag få jättemånga besökare från de som är intresserade av Trav och sånt. Det här handlar inte om hästar… nja, om man undantar uttrycket apostlahästar…

Dagens första pass, in till jobbet, var inte alls lika skönt som det pass som Niklas refererade till igår. Det var disigt och fuktigt och kallt imorse. Temperaturmätaren visade på strax över 0 när jag steg upp. Men eftersom jag är ”Skräcken från Högdalen” så tog jag ändå korta tajts på mig. Men en långärmad tischa OCH en kortärmad OCH väst OCH mössa. Som Niklas säger ”det är väldigt sällan jag fryser om smalbenen”.

Planen var ju att det skulle gå ganska långsamt på passet. Det blev ändå 5:23min/km i snitt och en låg puls på 155 spm (lågt för mig, vill säga). Jag kände mig liite stram i det ena låret, annars kändes det tipptopp.

Dagens andra pass kommer bli på vägen hem från jobbet. Det kommer nog att gå ännu långsammare. Det är i allafall planen. Rapport om detta pass kommer troligen imorgon.

Träningsschemat för denna vecka publicerade jag igår och jag har fått en intressekrock i helgen. Samtidigt som jag och Niklas pratat om att ta ett långpass på söndag så föreslår Görel-älsklingen att jag ska ta passet på morgonen för att göra familjesaker på eftermiddagen. Jag tror att det eventuellt lutar åt att Niklas får ta sitt pass på söndag utan mig. För han prioriterar att göra familjesaker på förmiddagen. 

På förmiddagen idag gjorde jag dagens träningsproduktsinköp. Och det hade INGENTING med löpning att göra. Jag har nämligen investerat i nya däck till cykeln… Så nu kan jag börja cykla mer regelbundet. De däcken som sitter på är orginaldäck och är lätt murkna. Jag vill inte cykla iväg och få punka. Not my idea of fun!

7 svar till “Dagens dubbel

 1. Jag kan rekommendera Cykloteket på norra Stationsgatan. Precis vid bron över till Karolinska. Mycket roliga saker att titta på….

 2. Tycker de är lite i överkant prismässigt, men man får ju klämma och känna. och ta hem direkt…
  cyclecomponents.com är annars favoriten just nu – enormt utbud, OK priser, ordentlig distributionsapparat, men det tar ju lite tid mellan order och mek… även om de har föredömligt tydlig uppföljning av ordern.

  Kommer man få se en löpare med två däck över axeln på väg söderut i eftermiddag?

 3. Japp, jag kommer se ut som Olyckan. Utan de gigantiska plåstren.

  Jag håller med dig om priset, jag tycker att bikebuster är riktigt bra också. Men att betala 200 pix för frakt av ett däck är liite väl mycket för mig.

 4. Jag spår en triathlet-framtid för dig, Masse 😉 Dubbla pass verkar grymt skönt, men mina ben och jag är inte överens om den saken. Hoppas du får en skön vända hem, det är ganska långa sträckor svagt, skönt uppförslut från Gullmarsplan till Högdalen 🙂

 5. Görel-älsklingen

  Darling jag har ju sagt att jag har ordnat föräldrastöd på annat håll…. men vill du vara med så vore det förstås trevligt 🙂

  Problemet är bara att jag behöver trycka ut en inbjudan som ska delas ut på träningen i kväll och vår toner är slut…. kan du… hmmm stanna på Götgatan vid Skrapan och köpa en, typ lägga den i kalsongerna o dyl… Det vore väl en syn för alla som fikar i caféet på nedre plan… 😮

  Sorry, ja jag vet att jag kunde ordnat det här idag men jag glömde plånboken hemma …. 😦

 6. Om det inte blir något så tjingpaxar jag för Johan. Han vill säkert med 25-30 km runt marabanan om du faller ur. Jag tror att eftermiddagspass passar bättre med hans övriga helgaktiviteter 😉

 7. Masse kan hålla patronen i handen! Allt annat är bara dåliga ursäkter 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s