62% kan inte ha fel.

Eller jo! Det kan de visst ha. Men i detta fall tyckte 62% av de röstande att jag skulle ge mig ut och springa kortintervaller. Och lydig som jag är så lydde jag. Inte majoriteten, utan Coach Clarence.

Kl1900 hade vi stämt träff på Farsta IP för att springa intervaller. Att det pågick en fotbollsmatch samtidigt där, struntade vi i. Jag var där lite tidigare och värmde upp med 2km jogg. När vi körde igång lade vi oss i en ganska behaglig fart. Det gav lite syra de sista 10-20metrarna. Och med Coach Clarence hjälp var det lättare att hålla i farten den sista biten och att fokusera på löpsteget. Det är verkligen kanon med draghjälp på kortintervall. Tack!

Intervallerna gick idag på 1:[33, 33, 33, 34, 32, 31, 32, 31, 30, 30]. Efter varje intervall var det 60s ståvila. Efter den femte intervallen tog vi två minuter lång vila.

Tiderna ovan är från SportTracks som avrundar tiderna på ett annat sätt än klockan. Klockan rundar konsekvent till närmaste sekund och SportTracks skippar alla tiodelar och rundar ner till närmaste sekund. Så om man har 1:31:50 så säger klockan 1:32 och SportTracks 1:31. Det är skillnaden, om du undrar Coach! 

Under nervarvningen pratade vi en hel del om kommande pass och upplägget på Åland. Jag suger i mig som en svamp av all vishet som Coach Clarence delar med sig av.

Ett väl utfört arbete ger en inre tillfredsställelse och är den grund varpå samhället vilar… Ett av mina favoritcitat från Karl-Bertil Johnssons julafton. Det stämmer verkligen in på dagens pass. Ett av de bästa passen på mycket länge. Och det känns mycket bra inför Åland. Och Coach Clarence avslutningsord klingar fortfarande i mina öron. ”Ta det lugnt på backpasset imorgon.” I sure will, Coach!

18 svar till “62% kan inte ha fel.

 1. Snyggt jobbat! stabil serie med de två sista snabbast. Ett skolboksexempel!

  Min fotled är fortfarande svullen 😦 så det blev lite spinning istället….sen var jag ju tvungen att testa lite på löpbandet…bara lite…. 2 km ung.
  J-vligt dumt!

 2. Det var inte roligt med foten. Lägger sig inte svullnaden med Voltaren? Kör du salva eller piller?

 3. piller. Kanske bättre med salva?

 4. Vet inte… eller både och?

 5. Då kanske det är lätt att överdosera? Vet inte hur allvarligt det är. Får fråga Voltaren-mannen Nix kanske. Irriterande i alla fall. Samtidigt är jag inte överdrivet ledsen om jag inte kan springa ett marathon nästa helg. Kanske springer milen med Karin i så fall. Vi får se. Det är ju några dagar kvar

 6. Ja, det är ju det. Men jag tror inte man kan överdosera salva. Det når ju inte njurarna på samma sätt som piller. Men vad vet jag?

 7. Ligger något i det. Jag får inköpa ett par tuber imorgon!

 8. Det låter som en bra idé. Om inte annat så är det psykologiskt…

 9. Exakt. Har jag gjort allt jag kunnat (inklusive ge f-n i att springa när den är svullen) är det inget att gräma sig över.

 10. Dubbla Voltaren två eller tre gånger dagligen (osäker på vad maxdosen är).

  Tveksam till salvan – tycker aldrig att det hjälper… Däremot har jag tyckt att IcePower fungerar. Men det är troligen högst personlig, och det går att kombinera dem.

  Vadå inte springa maran? Jag skulle ju ha draghjälp ju?!

  Starkt jobbat Masse. Fem sekunder snabbare per iteration än för bara någon vecka sedan är inte kattskit!

 11. Men vad roligt att Clarre äntligen lyckats lura dig till Farsta IP, han har planerat för det läääääänge.

  Super snyggt och starkt sprunget.
  Visst är han en kanon coach, både när det kommer till att peppa en och när det gäller kloka råd.

 12. Clarence aka Barbapappa

  Oj, att bli kallad klok och vis samma dag! Tack snälla ni. Kommer leva på dem orden länge.

  Masse, det var inte banorna som var snabba , det var du! Att orka prata under intervallerna är starkt.

  Tänkte inte på att jag kunde bli citerad (så smart är jag…) Skulle förstås sagt något filosofiskt i stil med ” tillsammans är man mindre ensam” .(boktitel,va?)

  Jag skulle ha löpvila den här veckan. Säg inget till min coach…

  Lycka till på Åland och glöm nu inte årets trevligaste lopp tre veckor senare..TÖMILEN!

 13. Maxdosen Voltaren är 150 mg/dygn… om man inte vill bli förgiftad. Och jag säger ingenting om laborerande med piller och salvor så har jag ingenting sagt 😉

  Grymt snyggt sprunget, Masse! Och härligt med en alldeles egen coach som springer bredvid och peppar!

 14. Bästaste bästaste Masse – vilket spring! Det är så man känner sig lite sorgsen att inte få vara med på Åland och se dig göra Storslam live.

 15. Tack själv Masse! Himla skönt att få fart på benen igen. Att bli kallad både vis och klok samma dag gör mig väldigt glad. Kommer leva på det länge!

  Att springa korta intervaller och prata samtidigt…(starkt) Du tyckte att det var snabba banor. Det var ju DU som var snabb!

  Lycka till på Åland så ses vi på TSM-träningen sen. Glöm nu inte att årets trevligaste lopp (TÖMILEN!) går tre veckor efter Åland. Jag vet att du och NIX gillar dem backarna…

 16. Niklas: visst är det fantastiskt… 5sek…

  Catti: Ja, och Clarence sa att du skulle bli avis.

  Clarence: ”tillsammans är man mindre ensam” En oerhörd insikt… 🙂

  Karin: visst är det coolt med egen coach…

  Mia: Storslam? Vet inte det jag… Men kul ska det bli!

  Clarence igen: Tömilen säger du? Spännande… kanske det! Men jag ska ju vila i November, var det tänkt…

 17. Ursäkta att jag skrev i princip samma inlägg två gånger. Jag var lite mångalen…

 18. Det har att göra med att det första stannade i min kontrollhög innan jag släppte igenom den. De gånger det hänt så har jag ofta raderat ett av meddelandena. Men dina meddelanden var så pass olika så jag släppte igenom dem båda.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s