Snö

Det borde nog vara det vackraste ordet jag vet… Snö… Och det är nog det vackraste jag vet med ett rikligt snöfall i kvällen. Och att då få springa en löptur är magiskt.

Om det ändå inte hade varit så förbenat halt. Fötterna sladdade hejvilt och det var bitvis svårt att kunna hålla farten. Vid varje fotkick släppte fästet och den extra skjutsen uteblev. Trots det kunde jag hålla 4:57-fart i snitt, men det var slitigt bitvis. Passet var 8,3km och avbröts av en löpskolning en kilometer hemifrån. Den backe som jag börjat köra löpskolningen i var dessutom snöfri och utan isfläckar… What a bonus!

10 svar till “Snö

 1. Schysst fart i halkan! Jag satt på jobbet och kollade på de nedsinglande flingorna och jag erkänner att jag är så avundsjuk på dig som fick en snö-runda 🙂 Det ÄR magiskt!
  Dessa halkrundor har vi igen i vår, när varje steg helt plötsligt bär oss framåt istället för halkprincipen ”två-steg-fram-och-ett-steg-bak” 😉

 2. Ja, halklöpning är löpskolande…

 3. Om jag kunde begripa sörlännningarnas förtjusning över snö…
  Jag tassade konstpromenad i gårdagens snöfall. Vid Uppsala slott mötte vi en man som försökte sig på ett backpass. Tror jag. Eller så utövade han en ny form av slirig löpskolning?

 4. Det finns sjysta backar där. Jag har knäckt svanskotan när jag åkte plastsäck ner för branten. Det var 15 år sen nu… huh, vad tiden går…

 5. Som vanligt hänger jag inte riktigt med:

  Löpskolning i backe? Jag har utfört löpskolning (indianhopp, hälkick, knälyft och spjutkastarlöpning mm) på en helt plan sträcka av cykelbanan halvvägs till Lindholmen. Gills inte det?

 6. Jo, det gills definitivt. Men om den utförs i motlut blir effekten större, sägs det.

 7. Var också ute och slirade igår kväll. Inget kul alls, får hoppas det antingen fryser till snart eller blir varmare, springa i 0-gradigt och blött är inte speciellt inspirerande.

 8. Särskilt effektivt är det väl att köra löpskolningen på Västerbron, antar jag?

 9. Snö? Masse, min MP3 har gått i graven. Bureborn hintade om att du har åsikter om dessa tingestar Nu ska en ny skall införskaffas. Men vilken? Alla dessa val… Hjälp…

 10. Slirigt värre! Jag är hemma nu 😉

  Inte konstigt att det var slitigt – du blev ju sjuk efteråt…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s