Viktreducering

Som jag tidigare nämnt så tar jag november och december som en period av vila och reducering av vikt. Jag vill inte kalla det att banta. Min vikt i början av november var 84kg. Min plan är att i slutet av året väga 76kg. Skulle vågen stanna lite högre så är det ingen fara på taket.

Jag vet att jag någonstans har sett en uppskattning att varje kg lättare genererar en si och så många minuter snabbare tid på ett marathon. Som statistiker rycker jag på axlarna åt sådana estimat men det kan inte hjälpas att det ändå känns lockande.

En motivationshöjare är faktiskt bilden från Åland. Jag tycker mig se en något topptung Mats. Nu har jag mössa och sånt i fickorna som gör att det ser extra bulsigt ut runt magen.

Jag har under det senaste året proppat i mig det mesta som bjudits med gott samvete med motivationen att ”Jag är ju så duktig och springer så mycket”. Jodå! Det har ju medfört att jag inte tappat någon vikt alls. Jag väger lika mycket nu som för ett år sedan. Om jag nu kan lyckas att avstå från småätandet och sluta äta när jag inte är hungrig längre, och inte när jag är proppmätt som jag gjort tidigare. Det lilla kommer att orsaka en viktreducering utan att dra ner på livskvalitén. I’m sure of that!

7 svar till “Viktreducering

 1. Härligt, kämpa på!
  Själv ska jag också ta nya tag, snart… :/

 2. Ping: diet « Asfaltsjokerns leende

 3. Bra där! Och tack för inspirationen. Om du är snäll kan du få bli smal med asfaltsjokern 🙂

 4. Jag har väl egentligen inga stora problem med vikten men jag har ändå några få extra kilon som vore skönt att bli av med.

  Ja, de sitter vid magen. Men tack vara dig och kollegan Nix belysning av problemet (?) ska jag fan ta bort dem en gång för alla nu. Mot 73-74 kg (från 76 eller drygt det…)!

 5. Jo, det krävs en lååång manisk inställning till att klara av en viktminskning. Något som jag kan snöa in i. Frågan om jag klarar av att hålla manin från löpningen på samma nivå. Är summan av alla mani också konstant?

 6. Mani är nog som kärlek. Det finns inte en begränsad mängd. Man kan alltid bli lite mera manisk. Eller inlagd…

 7. Det låter bra! Jag tror att det är långt till att bli inlagd…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s