Västkustskt (15 dar kvar)

När jag studerade i Uppsala, ingick i en kurs att lära sig att hålla föredrag. Det var riktigt kul och intressant och det var dessutom en kurs som jag har haft nytta av i mitt yrkesverksamma liv. Något som man inte kan äsga om många andra kurser.

Efter en muntlig framställan fick jag omdömet att jag pratade otydligt och fick en A4 med tungvrickningsövningar. Jag lade väl inte ner alltför mycket tid på övningarna och har idag glömt alla utom ett ord. Som är dagens bloggrubrik. Vilken seger att kunna skriva ett ord och slippa uttala det. Jag har hittills inte lyckats uttala ordet. Prova själva!

Rubriken står för det lopp som imorgon går av stapeln i Sveriges näst största stad. Loppet är västkustskt. och jag är inte där. Och jag har ingen längtan efter att springa det heller. Det är alltså drygt 40 000 löpare som springar ett 21097,5m långt lopp. Det är en löpare var 50cm. Det kan inte vara kul. På Stockholm Stockholm marathon är motsvarande siffra en löpare var 230cm. Det är trångt nog. Köa kan jag göra på Ica.

Nu är jag fullt medveten om att det inte är loppet man åker dit för. Det är stämningen. Och jag skulle kunna tänka mig att åka dit för att uppleva det. Och jag är ändå avundsjuk på alla som åker dit. Jag kommer att hålla tummarna för alla som jag känner som ska dit. Men tänk på att det inte är långt kvar till Stockholm Marathon och ta inte ut er i onödan 🙂

På söndag är det en provlöpning av marathonbanan med TSM. Min träningsgrupp som siktar på en sluttid på 3:30 på maran ska springa varvet i 4:50-fart. Hur tänker de nu? Det är för snabbt för att springa i den farten två veckor före maran. Det sliter. I schemat står visserligen att man ska göra en fartökning under helgens långpass men det ska vara i 15 minuter. Jag kommer inte att springa med 3:30-gruppen utan springa i 4:00-gruppen. De ska springa i 5:40-fart. Det räcker gott för mig. Snabbt kan jag springa på kvalitetspassen.

Nu gäller det att komma in i gängorna vad gäller snabbheten. Kvar på schemat står förutom långpasset i helgen två stycken korta intervallpass, en kortbacke, en snabbdistans och två lätta distanslöpningar precis innan maran, en av dem på 8km och den andra på 3km. Det är inte mycket kvar nu… It’s getting warmer…

18 svar till “Västkustskt (15 dar kvar)

 1. Ni sörmlänningar brukar väl fixa att uttala våra svenska ord med den bravur. Värre är det för västkustborna och i synnerhet Göteborgarna. De brukar få problem när konsonanterna klumpar ihop sig i mitten. Lyssna på när Glenn Hysén eller Glenn Strömberg försöker säga ordet haLVLek. Går inte. Blir ”halleck”. Varje gång. 🙂

 2. De säger egentligen Hallick… De är lite pimpiga på den andra sidan. 🙂

 3. Typiskt Stockholmare att inte vilja åka till bästkusten… 😉

  (men du får njuta av marabanan istället… och drömma dig fram 2 veckor)

 4. Men jag är ju inte stockholmare. Jag bara råkar bo här!

 5. Apropå det så finns det 40 anmälda till GV som heter Glenn.

 6. plus en som stavar med bara ett n

 7. Och de flesta kommer från Göteborgsområdet… Kul med lokala fenomen…

 8. Är det så få pass kvar?! Oj! Nu pirrar det verkligen i marathonbenen, hjälp vad spännande och läskigt 🙂
  Lovar att ta det varligt imorgon. Och så ska jag viiiila på söndag, men gå på föreläsningarna om jag lyckas få biljett (ska vara på plats tidigt!).

  Det känns lite läskigt att åka till Göteborg efter alla Göteborgs-skämt… 😉

 9. Lycka till nu Karin och alla andra som ska springa! Hoppas det blir ett behagligt lopp i lagom värme och inte alltför många vassa Göteborgs-armbågar..

  Jag tror jag struntar i testlöpningen på söndag. Hiskeligt tidigt och inget tempo (4:50 eller 5:40) som passar det jag vill göra på söndag. Tyvärr.

  Börjar fundera på min startgrupp i Maran, (F) längst bak. Är det värt att försöka få tag på ett startnummer längre fram tro? Det fanns en ”D” på blocket för 500 spänn… Startade i D förra året tror jag och upplevde ingen trängsel. Någon sm har andra upplevelser? Se där, ett nytt ämne i tråden….!

 10. En hel stad är ute efter dig! 😉

  Jag tror att Niklas också håller dörren öppen för att inte springa. Han sa att det eventuellt kan bli en kort runda. Runt Djurgården eller så.

 11. Johan: Du har väl resultat som du kan seeda om dej med?

 12. Jag kan, jag kan, jag kan! Jag kan säga ordet 3 gånger i rad. Långsamt. Jag har aldrig lyckats prata långsamt i hela mitt liv. Bra övning!

  Stackars Hugo 3 månader kommer få höra Västkustskt många gånger när jag babysitter honom imorgon. Tack för en kul övning!

 13. Dp: Nix, jag springer i annans namn…det går ju inte att byta namn på startbeviset i SM

 14. *ont i tungan pga vrickning*
  Min farmors ”Kusken Max piskade med kuskpiskan” är ju en barnlek. Även om Max blir en mask efter ett antal snabba vändor.

  *funderar* Hur trångt kan det bli i grupp D, månne? Där jag hör hemma på egna meriter = brist på sådana. 🙂

 15. Jag har varit på sittning i Uppsala med en professor i retorik som höll tal, det var något av det bästa jag har hört.

  Få pass kvar, min plan är 14-15km imorgon och sedan blir det två kvalitepass till och bara lugna pass.

 16. Själv fick jag träna på att meddela folk att de såg ut som Sigge Furst. ”Du har ett typiskt Furstskt utseende”.

 17. Ping: Tunga vrickningar « blogg@bureborn

 18. Kul om jag fått er att leka med hemma i soffan…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s