Torpnyårsfirande

I söndags åkte vi ner till torpet för att fira nyår med vår väninna Nermina från Helsingborg. Henne hämtade vi upp i Norrköping, dit hon hade tagit sig med Swebus eminenta busstrafik. Vi kommer till ett grönt och fint torp (utanför Valdemarsvik). Mina planer var att springa några rundor där, varav ett långpass… Som vi fastslagit förut så blir det ju sällan som man tänkt sig…

På nyårsmorgonsdagen väcktes vi av väninnan-Nermina som säger att ”det kommit minst en halvmeter snö”. Med hennes skånska ursprung, misstänker jag att det är lite vitt mellan grässtråna… Men det hade under natten fallit 40cm tung kramsnö!snoportal.jpg

Långpasset blev därmed snabbt struket. Istället blir vi tvungna att ladda snow-racern (har ingen pulka) med en vattendunk (har inte rinnande vatten) för att gå till ”Bonden” ca 4km genom skogen. Det är fantastiskt härligt att pulsa 4km genom ett vackert vinterlandskap. Den pulsningen och sedan släpandet på den fulla vattentunnan, är ett rejält kvalitetspass… Jag kände mig som Rocky Balboa, där jag stretade i snön…

rocky2.jpg

Nyårsafton firades med en utsökt middag och en mycket väl kyld champagne!

champagne.jpg

Tolvslaget firades ute på gården med en brasa och filosoferande angående det nya året.

skal.jpg

Det var ju trevligt med så mycket snö, men det finns en stor nackdel. Det är 1,5km ut till den stora, plogade vägen… Alltså, var det nyårsdagens uppgift att skotta på de mest kritiska delarna av en 1,5km skogsväg. Det är fantastiskt vad en Volvo 945 klarar! 40cm, (möjligtvis ihopsjunken till 30cm) kramsnö är långa bitar ingen match. Det är trots allt bara 20cm markfrigång på bilen. Efter knappt 2 timmar hade vi tagit oss ut till vägen, när vi vände och åkte in igen.

vaninnor.jpg

Jag fick frågan vilka nyårslöften jag hade… Fy attan vad svårt… Jag har ju redan allt… Jag är fantastiskt lycklig… Det enda jag kunde kläcka ur mig, var sub3:30… De kallade mig löparnörd, som om det vore något negativt… Märkligt…

Happy New Year!!!

25 svar till “Torpnyårsfirande

 1. God fortsättning!

 2. God fortsättning!

 3. God fortsättning!

 4. Ser jag rätt, är det den gamla ”Åka skidor”-ryggan?
  o maj gadd!

 5. sorry att jag bröt den där ”god fortsättning”-grejjen.
  Silly me!

 6. Åhhh… du bröt den goda fortsättningen… attans… Ja, det är den gamla ”Åka skidor”-ryggan… Den har fått en revival på torpet…

 7. Ser helt underbart ut med snön. Jag vill också ha snö men det blir inget av det här nere i Skåne. Lite sent att säga god fortsättning men gör det ändå, God fortsättning!

 8. Idag har vi minsann fått snö i (nordöstra) Skåne. Det snöar för närvarande horisontellt. Skall bli intressant att se hur det går på kvällens tänkta tempolöpning… Ett par broddar borde definitivt inhandlas.

 9. Ta det lugnt… Ta en snabb promenad istället. 😉

 10. Benet: Det snöar lite i Lund nu men den brukar försvinna fort. I Helsingborg (där jag bor) brukar det mest regna så jag tvivlar på att det är någon snö där. Det var lite småhalt under mitt löppass igår dock.

 11. Ah, en Helsingborgare… trevligt! Min Görel är från Helsingborg.

 12. Mm jag har lite listat ut det. Jag tror faktiskt även att jag känner igen henne men jag vet inte varifrån. Det är ett rätt ovanligt namn så jag borde känna igen namnet men det ringer ingen klocka. Världen är liten så det vore inte underligt om man har stött på varann på något sätt.

 13. Jag är lite tveksam till att du känner henne. Hon har inte bott i Helsingborg på de senaste 20 åren, eller så… Det är möjligt att hon är bekant med dina föräldrar kanske, då hon är lite äldre än du.

 14. Om hon är från Ramlösa så kan det vara så, annars är det nog bara en känsla =)

 15. Näää. Viken. Det är nog en känsla bara!

 16. Som jag tidigare varit inne på så har även jag stark anknytning till Helsingborg. Min farfar var från Ramlösa. Eller rättare han bodde där när jag var barn varför jag spenderat min barndoms somrar i Brunnsparken. En av världens vackraste platser utan tvekan.

 17. Och så gott vatten… 😉 Tyvärr aldrig varit i brunnsparken… Inte ens Sofiero… Jag skäms!

 18. Allan: Intressant, jag är uppvuxen precis bredvid parken, jag bodde bredvid järnvägsövergången. Att ha hela brunnsparken som lekområde när man var liten var kanon. Om jag någonsin får barn vill jag väldigt gärna flytta till Ramlösa igen och låta mina barn växa upp där =)
  Masse: Tyvärr har de lagt ner Ramlösaloppet nu annars hade ni haft en kanonchans att komma ner till det isåfall. Nu finns Helsingborgs terränglopp istället men springs i Jordbodalen en bit från Ramlösa.

 19. Ja, jag har funderat på att kombinera ett besök hos svärföräldrarna med ett deltagande i Landskrona marathon… Det vore väl inte helt fel?

 20. Det finns ju allmänt många lopp i Skåne faktiskt. Landskrona marathon/halvmarathon brukar ligga samtidigt som Trelleborgsloppet och jag valde Trelleborgsloppet förra året. Det blir nog samma i år då det är en oerhört flack asfaltbana som är som gjord för sätta PB på 10km.

 21. Men för 10km är det ju knappt värt att byta om för… Halvmara är min gräns 😉

 22. Jag sprang ett par Springtime nere i HBG någon gång på 80-talet. Tror mitt bästa var typ 48 min (10K), jag är ganska nöjd med tanke på att jag var ett barn då.
  Finns loppet kvar?

 23. Dunceor!
  Då minns du gamnla ”ittan” eller som den på svenska hette, Ettans livs!
  När jag var barn var det i det närmsta en lanthandel.

  Mycket har hänt i Ramlösa sedan dess. Tack och lov inte med Brunsparken.

 24. Allan: Jodå Springtime finns kvar och jag sprang det förra året på 53 (det som fick mig att börja löpträna igen). Trevligt lopp även om Pålsjöbacken är hemsk så det är inget lopp man normalt gör PB på.

  Jodå Ettan minns jag men under min uppväxt hette Pia Närköp, då det bytte till det sen =) Större delen av Ramlösa är ju kulturmärkt nu, i princip alla hus från innan 1920 får man inte ändra på hur som helst. Så visst det har ändrats en del men Parken är som du säger till största del intakt. Jag har ungefär 4km till Ramlösa numera så planen är att springa där en del i sommar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s